Marquinhos door PSG duurste tienertransfer na Rooney

Paris Saint-Germain heeft weer toegeslagen op de transfermarkt. De Parijse club trok flink de knip voor de negentienjarige Marquinhos, die daarmee de duurste tiener wordt sinds Wayne Rooney.

Marquinhos door PSG duurste tienertransfer na Rooney

Los van de vijftien miljoen voor Lille-linksback Lucas Digne maakte Paris Saint-Germain in een week tijd bijna honderd miljoen euro over naar Italië. Na Edinson Cavani maakt Marquinhos de overstap van de Serie A naar Ligue 1. Waar de Uruguayaanse aanvaller Napoli 64 miljoen euro opleverde, daar kan AS Roma voor de Braziliaanse verdediger maximaal 35 miljoen tegemoet zien.

Met die afkoopsom komt de negentienjarige Marquinhos in de topdrie aller tijden van transfers van tieners. Die lijst wordt aangevoerd door Wayne Rooney, die in 2004 als achttienjarige voor 37 miljoen euro van Everton naar Manchester United verhuisde. Ook met de transfer van Javier Saviola in 2001 van River Plate naar Barcelona was meer geld gemoeid dan met die van Marquinhos. De toen negentienjarige Argentijn kostte de Spaanse club bijna 36 miljoen euro.

Ondanks zijn jonge leeftijd is Marquinhos met zijn overgang van AS Roma naar Paris Saint-Germain direct ook een van de duurste verdedigers ooit. De Braziliaan komt op de vijfde plaats op de lijst die wordt aangevoerd door Rio Ferdinand. De Engelse international verhuisde in 2002 voor 46 miljoen van Leeds United naar Manchester United.

Ook zijn landgenoten Thiago Silva (in 2012 voor 42 miljoen van AC Milan naar PSG) en Dani Alves (in 2008 voor 35,5 miljoen van Sevilla naar Barcelona) bleken duurdere verdedigers, zoals de Franse defensieve kracht Lilian Thuram in 2001 ook meer kostte dan Marquinhos. Juventus betaalde Parma ruim veertig miljoen euro om de international te kunnen vastleggen.

Marquinhos pakt dus geen ultiem record, maar AS Roma kan in elk geval een flinke winst bijschrijven. Marquinhos kwam namelijk een jaar geleden voor ruim drie miljoen euro over van Corinthians.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen