Marokko in beroep tegen zware sanctie CAF

Reacties

De Marokkaanse voetbalbond (FRMF) gaat in beroep tegen de zware straf die het land werd opgelegd voor het niet willen organiseren van de Afrika Cup. Marokko kreeg onlangs namelijk te horen dat het de volgende twee edities (2017 en 2019) wordt uitgesloten en ongeveer negen miljoen euro aan boetes en schadevergoedingen moet betalen.

Marokko in beroep tegen zware sanctie CAF

Volgens de FRMF is de straf die de Afrikaanse bond (CAF) het land oplegde ongegrond. Er zou volgens Marokko geen enkele reglementaire basis zijn om het land überhaupt te straffen.

Marokko durfde wegens de ebola-uitbraak in het continent het voorbije toernooi om de Afrika Cup (Ivoorkust won zondag de finale) niet te huisvesten en verzocht de CAF het evenement om die reden een jaar op te schuiven. Uiteindelijk wierp Equatoriaal Guinee zich op als gastheer.

In een verklaring op de website van de voetbalbond laat de FRMF weten sterk verrast te zijn over het besluit dat de CAF heeft genomen. Marokko kondigt op zijn beurt aan dat het ook alle nodige maatregelen zal treffen om in deze zaak de belangen en rechten van het Marokkaanse voetbal te verdedigen.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.