Marcellis: 'Laat dit een les voor de return zijn'

NAC Breda-aanvoerder Dirk Marcellis kijkt tevreden terug op de 0-1 zege bij Roda JC Kerkrade. Door de goal van Adnane Tighadouini hebben de Brabanders komende zondag op eigen veld aan een gelijkspel genoeg voor handhaving.

'Vooraf teken je voor deze uitslag', stelt de verdediger (op de foto in duel met Roda-spits Mitchel Paulissen) in gesprek met Voetbal International. 'Het enige verwijt dat we onszelf kunnen maken, is dat we de voorsprong in de eerste helft niet hebben uitgebouwd. Maar uiteindelijk is het resultaat wel top.'

Waar NAC voor de rust een aantal keer gevaarlijk was, kwam het team uit Breda in de tweede helft nauwelijks nog aan voetballen toe. 'Roda JC ging opportunistischer spelen', erkent Marcellis. 'Daar hadden we moeite mee. We konden de bal niet meer goed in de ploeg houden. Laat dit daarom een les voor de return zijn', aldus de verdediger, die toch een goed gevoel heeft overgehouden aan het duel in Limburg. 'In ons eigen stadion mag dit niet meer fout gaan. '

Maaskant
Trainer Robert Maaskant sprak bij FOX Sports woorden van gelijke strekking. 'Ik ben uitermate tevreden met de uitslag, al was de uitvoering niet zo goed. We wisten dat Roda veel druk kon ontwikkelen. We hadden er daarom in de eerste helft meer uit moeten halen, maar na rust hebben we het netjes gedaan. Roda kreeg immers geen échte grote kansen.'

'Hoe we de tweede wedstrijd in gaan? Met een 1-0 voorsprong… Ik vond dit bovendien wel lijken op het tweeluik met VVV. Ook zij moesten komen en daar profiteerden wij toen van. Maar hoewel we misschien beschikken over de betere spelers, zijn we nog niet zeker van lijfsbehoud.'