VI Live: alles nog open na heenduels in play-offs

Reacties

Om ook tijdens wedstrijden op de hoogte te blijven van alle ontwikkelingen is er VI Live, waar het (inter)nationale voetbal op de voet gevolgd wordt.

VI Live: alles nog open na heenduels in play-offs

Hierbij is de VI Live ten einde. Kijk hieronder terug op een vermakelijk avondje vol voetbal uit de play-offs.

22.55 uur: SLOTWOORD VANUIT HEERENVEEN
Stef de Bont bespreekt namens VI de vermakelijke 2-2 tussen SC Heerenveen en Vitesse. Mark Uth was een van de uitblinkers in het Abe Lenstra Stadion en rechtvaardigde daarmee de belangstelling vanuit de Bundesliga.

22.35 uur: EINDSTAND SC HEERENVEEN-VITESSE 2-2
Het blijft bij een gelijkspel in Heerenveen. Vitesse heeft twee uitgoals te pakken, maar zal met gemengde gevoelens terugkijken op het duel. In de attractieve wedstrijd kwamen de Friezen immers tot twee keer toe terug van een achterstand, waardoor de strijd om het laatste Europa League-ticket nog steeds spannend is.

22.22 uur: EINDSTAND HAMBURGER SV-KARLSRUHER SC 1-1
Het is voorbij in Hamburg. Rafael van der Vaart zat de gehele wedstrijd op de bank. Vanaf daar zag hij hoe Ivo Ilicevic de achterstand van HSV ongedaan maakte, maar ook de Nederlander weet dat lijfsbehoud daarmee hoogst onzeker is. Maandag volgt de ontknoping. Kan HSV zijn eerste degradatie ooit uit de Bundesliga voorkomen? En wat wordt de eventuele rol van Van der Vaart? Het zijn de ingrediënten voor de spannende ontknoping.

22.20 uur: NAC IS NOG NIET KLAAR MET RODA
Dat stelt VI-verslaggever Dennis van Bergen, die in Kerkrade NAC goed zag wegkomen met een nipte zege. Zondag wacht om 14.30 de return. Beluister hier de nabeschouwing.

22.16 uur: SCHITTERENDE GELIJKMAKER UTH
SC Heerenveen komt op gelijke hoogte via Mark Uth, die schitterend afrondt. Na een splijtende pass van Joey van den Berg passeert de Duitse spits doelman Eloy Room met een prachtige stiftbal. Het lukt de Friezen dus opnieuw terug te komen van een achterstand: 2-2.

22.06 uur: PRÖPPER ZORGT VOOR 1-2
Neemt Vitesse hier een voorschot op het binnenhalen van het laatste Europese ticket? Davy Pröpper neemt de bal zeer fraai mee en schiet na zijn opmars droog binnen in de korte hoek: 1-2. Kan SC Heerenveen net als voor rust weer zo snel op gelijke hoogte komen?

22.05 uur: WALLACE OP DE PAAL
Vitesse is dicht bij een nieuwe voorsprong in het Abe Lenstra Stadion. Heerenveen kan echter opgelucht ademhalen, want het schot van Wallace spat uiteen tegen de paal.

22.02 uur: ILICEVIC TREKT STAND GELIJK
Hamburger SV, nog altijd zonder Rafael van der Vaart, komt in de 73ste minuut op gelijke hoogte tegen Karsruher SC. Ivo Ilicevic trekt de stand gelijk.

21.49 uur: EINDSTAND RODA JC KERKRADE-NAC BREDA 0-1
Roda ging in de tweede helft met man en macht op zoek naar de gelijkmaker, maar NAC houdt stand, zij het geregeld met kunst- en vliegwerk. De Bredanaars hebben wat ze willen: een 0-1 overwinning. Nu kan de ploeg van Robert Maaskant het zondag vanaf 14.30 uur in eigen huis afmaken. Als dat lukt, is handhaving een feit.

21.44 uur: ANALYSE STEF DE BONT
Vanuit Friesland bespreekt VI-verslaggever Stef de Bont de eerste helft tussen SC Heerenveen en Vitesse. Hij roemt Mark Uth, de spits van de thuisploeg. Beluister hier zijn analyse.

21.30 uur: RUSTSTAND SC HEERENVEEN-VITESSE 1-1
Met 1-1 zoeken de ploegen de kleedkamer op. Na rust zal blijken of een van hen het tweeluik met een zege gaat beginnen.

21.17 uur: RUSTSTAND HAMBURGER SV-KARLSRUHER SC 0-1
HSV heeft nog niets kunnen doen aan de vroege achterstand. Gaan we in de tweede helft Rafael van der Vaart nog zien?

21.15 uur: SC HEERENVEEN KOMT OP 1-1
SC Heerenveen komt op gelijke hoogte uit een uiterst soepele aanval. Sam Larsson stuurt Mark Uth de diepte in. Zijn scherpe voorzet wordt bij de tweede paal binnengewerkt door Luciano Slagveer. Lang heeft Vitesse dus niet van de voorsprong kunnen genieten!

21.06 uur: NAVRAAG BIJ MARIO VAN DER ENDE
Navraag van VI bij voormalig topscheidsrechter Mario van der Ende leert dat Kuipers het bij het rechte eind had. Omdat de tweede bal geen directe invloed had op het spel, is inderdaad sprake van een geldige goal. Dat is ook weer opgehelderd! Met dank aan Van der Ende. Wat resteert: het geknoei van Heerenveen zorgt ervoor dat Vitesse de cruciale uitgoal te pakken heeft.

21.05 uur: TWEEDE BAL
Overigens opmerkelijk: kort nadat Nordfeldt de doelschop heeft genomen, wordt vanuit het publiek een tweede bal het vijfmetergebied in gegooid. Arbiter Björn Kuipers laat doorspelen en keurt de goal goed. De Heerenveen-spelers protesteren overigens helemaal niet...

21.04 uur: VITESSE OP VOORSPRONG NA GEKLUNGEL HEERENVEEN
Het is 0-1 in Heerenveen. SC Heerenveen klungelt erop los. Doelman Kristoffer Nordfeldt speelt Stefano Marzo aan, die het probleem vervolgens verschuift naar Jerry St. Juste. De verdediger staat hevig onder druk en verliest de bal aan Bertrand Traore, die Valeri Qazaishvili een kans voor leeg doel biedt. De Georgiër schuift de 0-1 binnen.

20.53 uur: 'SEUNTJENS EN TIGHADOUINI MAKEN HET VERSCHIL'
VI-verslaggever Dennis van Bergen bespreekt de eerste helft van het play off-duel om promotie/degradatie tussen Roda JC Kerkrade en NAC Breda. Beluister hier zijn relaas.

20.46 uur: RUSTSTAND RODA JC KERKRADE-NAC BREDA 0-1
Hoewel beide ploegen kansen kregen na het doelpunt van Adnane Tighadouini, is de ruststand 0-1. NAC ligt dus vooralsnog op koers voor lijfsbehoud.

20.45 uur: AFTRAP SC HEERENVEEN-VITESSE
Ook in Heerenveen is afgetrapt. SC Heerenveen en Vitesse zijn begonnen aan de finale van de play-offs om een Europa League-ticket.

20.42 uur: KANS PAULISSEN
NAC mag dan op voorsprong staan, Roda ruikt ook geregeld aan een doelpunt. Mitchel Paulissen schiet maar net voorlangs. De Limburgers geloven er dus nog zeker in.

20.40 uur: TERUGBLIK DE GRAAFSCHAP-VOLENDAM
In Doetinchem bleef het vanavond 0-0. Freek Jansen was erbij namens VI en blikt terug. Beluister hier het audiofragment.

20.34 uur: DRAMA VOOR HSV
Wat een slechte start voor Hamburger SV. Al na vier minuten kijkt de thuisploeg tegen een achterstand aan door een treffer van Rouwen Hennings, die namens Karlsruher SC scoort via de binnenkant van de paal.

20.30 uur: AFTRAP HAMBURGER SV - KARLSRUHER SC
In Duitsland is het eerste promotie/degradatieduel tussen Hamburger SV en Karlsruher SC begonnen.

20.25 uur: EINDSTAND DE GRAAFSCHAP-FC VOLENDAM 0-0
Het is klaar op De Vijverberg! Dat betekent dat zondag vanaf 12.30 uur aan de Dijk wordt beslist welke van deze twee ploegen volgend sezioen in de Eredivisie uitkomt. Vandaag was het in ieder geval niet verheffend.

20.21 uur: NAC OP VOORSPRONG DANKZIJ TIGHADOUINI
Wie anders dan Adnane Tighadouini zet NAC Breda op 0-1. De aanvaller knalt uit een voorzet van Divine Naah in één keer raak. De Brabanders hebben hun cruciale uitdoelpunt al te pakken. Of kan Roda het feestje nog verpesten?

20.19 uur: SEUNTJENS TEGEN DE PAAL
Mats Seuntjens is uitermate dicht bij het openingsdoelpunt voor NAC. Zijn schot raakt de paal. Daar komt Roda goed weg!

20.14 uur: RODE KAART
Dat was niet slim van Ludcinio Marengo. Door een uiterst domme sliding krijgt hij zijn tweede gele kaart van arbiter Kevin Blom. De aanvaller verkast in de zomer naar ADO Den Haag en heeft zodoende zijn laatste duel voor Volendam gespeeld. In de thuiswedstrijd zal hij vanaf de tribune moeten zien of zijn ploeggenoten promotie afdwingen. Lukt dat, dan komt hij ze volgend seizoen weer tegen.

20.00 uur: AFTRAP RODA JC KERKRADE - NAC BREDA
Het eerste fluitsignaal heeft geklonken in het Parkstad Limburg Stadion.

20.00 uur: GEEN VAN DER VAART BIJ HSV
Over een half uur beginnen Hamburger SV en Karlsruher SC aan het heenduel in de play-offs om een plaats in de Bundesliga. Rafael van der Vaart zit bij HSV op de bank. De opstellingen:
Hamburger SV: Adler; Westermann, Djourou, Rajkovic, Ostrzolek; Kacar, Diaz; Olic, Holtby, Ilicevic; Lasogga.
Karlsruher SC: Orlishausen; Valentini, Gordon, Gulde, Max; Peitz, Meffert; Torres, Yabo, Nazarov; Hennings.

19.45 uur: OPSTELLINGEN SC HEERENVEEN - VITESSE
Over een uur beginnen SC Heerenveen en Vitesse aan het heenduel in de play-offs om Europees voetbal. Aan de kant van de thuisclub heeft Joost van Aken een basisplaats, maar de verdediger moet nog wel de warming-up doorstaan. Als dat niet lukt, is Kenny Otigba zijn vervanger. Wallace vervangt bij de gasten Renato Ibarra.
De opstellingen:
SC Heerenveen: Nordfeldt; Marzo, St. Juste, Van Aken, Van Anholt; de Roon, Thern, Van der Berg; Slagveer, Uth, Larsson.
Vitesse: Room; Diks, Kashia, Van der Heijden, Achenteh; McEachran, Pröpper, Qazaishvilli; Wallace, Traore, Labyad.

19.23 uur: VOORUITBLIK RODA JC-NAC
VI-verslaggever Dennis van Bergen is present in Kerkrade. Hij blikt vooruit op het voor beide ploegen cruciale treffen. Beluister zijn relaas hier.

19.22 uur: ARMOEDIG
Hoewel de spanning een en ander vergoedt, is het niveau van de eerste helft tussen De Graafschap en Volendam niet om over naar huis te schrijven. Dat beaamt VI-verslaggever Freek Jansen hier.

19.19 uur: RUSTSTAND DE GRAAFSCHAP-VOLENDAM 0-0
De Graafschap is de betere ploeg, maar heeft nog niet gescoord. Jerry van Ewijk was met zijn poging, waarbij de bal boven op de lat belandde, het dichtst bij een treffer.

19.13 uur: VIDA STICHT GEVAAR
Op aangeven van Caner Cavlan schiet Kristopher Vida op doel, maar keeper Theo Zwarthoed brengt redding. De Graafschap domineert thuis tegen FC Volendam.

19.00 uur: OPSTELLINGEN RODA JC KERKRADE - NAC BREDA
Over een uur beginnen Roda JC Kerkrade en NAC Breda aan het heenduel in de play-offs om een plaats in de Eredivisie. De opstellingen:
Roda JC Kerkrade: Van Leer; Dijkhuizen, Ramos, Swinkels, Van Peppen; Van Hyfte, Paulissen, Faik; Gyasi, Jansen, Höcher.
NAC Breda: Ten Rouwelaar; Ligeon, Marcellis, Drost, Amieux; Naah, Matic; Seuntjens, De Zeeuw, Tighadouini, Fernandez.

18.46 uur: AFTRAP RODA JC - NAC EEN KWARTIER LATER
NAC Breda laat weten dat het uitduel met Roda JC Kerkrade in de nacompetitie een kwartier later begint. De supportersbussen zijn verlaat, waarop het begin van het tweeluik om een Eredivisie-plek wordt uitgesteld.

18.45 uur: BIJNA SCHITTERENDE GOAL
Daar is het bijna 1-0 voor De Graafschap. Jerry van Ewijk heeft een briljante lob in gedachten, maar ziet de bal op de lat belanden. Een mooie poging was het zeker!

18.32 uur: AFTRAP DE GRAAFSCHAP - FC VOLENDAM
De Graafschap en FC Volendam zijn begonnen aan de wedstrijd op De Vijverberg, die gevuld is met bijna dertienduizend supporters. In het uitvak zitten overigens slechts twee fans van de bezoekers. Onduidelijk is of er nog meer komen. Gevalletje file?

18.15 uur: 'DE GRAAFSCHAP SNAKT NAAR DIT DUEL'
VI-verslaggever Freek Jansen blikt vooruit op het duel tussen De Graafschap en FC Volendam in de play-offs om een plek in de Eredivisie. Beluister het audio-item.

18.00 uur: OPSTELLINGEN DE GRAAFSCHAP - FC VOLENDAM
Over een half uur beginnen De Graafschap en FC Volendam aan het heenduel in de play-offs om een plaats in de Eredivisie. De opstellingen:
De Graafschap: Jurjus; Cavlan, Pröpper, Van de Pavert, Will; Kaak, Linssen, Lazic, Van Ewijk, Janssen, Vida.
FC Volendam: Zwarthoed; Akouili, Schilder, Schouten, Lo Fo Sang; Brands, Evers, Fafiani; Kuwas, Overtoom, Marengo.

Voor alle uitslagen en doelpuntenmakers van de bovenstaande competities kunt u terecht in het VI Matchcenter.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.