Marathonman Sánchez komt noodgedwongen tot stilstand

Reacties

De hamstringblessure die Alexis Sánchez zondag opliep in het duel met Norwich City gunt de Chileen tijd om op adem te komen aan het einde van een slopend jaar. De aanvaller kwam met afstand de meeste minuten in actie van alle Arsenal-spelers.

Marathonman Sánchez komt noodgedwongen tot stilstand

Na het uitvallen van de Chileen wezen de beschuldigende vingers in de richting van Arsène Wenger. De Franse Arsenal-manager werd verweten dat hij te weinig rekening houdt met de fitheid van zijn spelers, waardoor blessures een logisch gevolg zijn. Onzin, vindt Wenger. De tacticus beet na de wedstrijd tegen Norwich van zich af tegenover de aanwezige pers.

'Jullie kunnen wel zeggen dat hij rust moet krijgen, maar op dit moment hebben we voorin niet veel keuze. Spelers zijn er om te voetballen, niet om rust te krijgen. Het is zeker niet aan de pers om te beslissen of ze rust nodig hebben. Niemand is wetenschappelijk genoeg onderlegd om te voorspellen wanneer iemand geblesseerd raakt', aldus de trainer, die zondag ook Laurent Koscielny en Santi Cazorla blessures op zag lopen.

Inspanningsfysioloog Raymond Verheijen beschikt naar eigen zeggen wel over voldoende kennis om te mogen oordelen over de fysieke gesteldheid van de Arsenal-spelers en uitte herhaaldelijk kritiek op de trainingsmethodes van Wenger, tot ergernis van de Fransman. Volgens de Nederlandse specialist, die eerder werkzaam was bij onder meer het nationale elftal van Wales, ligt het veeleisende trainingsregime bij The Gunners ten grondslag aan de hoge blessurelast.

Feit is dat de lappenmand in Noord-Londen momenteel overvol is. Wenger moest Francis Coquelin, Jack Wilshere, Tomás Rosicky, Theo Walcott, Mikel Arteta en Danny Welbeck al wegens blessures missen op bezoek bij Norwich (1-1). Alex Oxlade-Chamberlain en Aaron Ramsey maakten de voorbije week hun rentree na kwetsuren.

Wonder
Dat Sánchez lange tijd gespaard is gebleven van fysieke problemen mag een wonder heten. De Chileen beschikt na optredens voor zijn land en club dit kalenderjaar al over 4879 speelminuten. De in 2014 van Barcelona overgekomen aanvaller was de voorbije zomer in de strijd om de Copa América, die door gastland Chili werd gewonnen, iedere wedstrijd van de partij en liet ook in de WK-kwalificatiecampagne van zijn land geen duel aan zich voorbijgaan.

De ijver van Sánchez komt ook tot uiting in de hoeveelheid optredens voor Arsenal dit seizoen. In de Premier League had hij tot dusver in alle veertien duels een aandeel en ook in de Champions League miste hij nog geen wedstrijd. Zo voert hij de lijst van Arsenal-spelers met de meeste minuten met een ruime voorsprong aan. Mocht de blessure van Cazorla meevallen en Mesut Özil blessureleed bespaard blijven, dan kunnen de middenvelders in december een inhaalslag maken. Een hamstringkwetsuur lijkt Sánchez in ieder geval voorlopig aan de kant te houden.

Data via Opta Sports

De speelminuten in 2015 van Arsenal-spelers
Speler Minuten gespeeld
1 Alexis Sánchez 4879
2 Santi Cazorla 4421
3 Mesut Özil 4325
4 Laurent Koscielny 4070
5 Olivier Giroud 3466
6 Per Mertesacker 3426
7 Nacho Monreal 3323
8 Francis Coquelin 3321
9 Héctor Bellerín 3174
10 Aaron Ramsey 3105
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.