Maradona wil met Messi praten: 'Hij stond er alleen voor'

Reacties

Diego Maradona heeft Lionel Messi opgeroepen zijn beslissing om te stoppen als Argentijns international te heroverwegen.

Maradona wil met Messi praten: 'Hij stond er alleen voor'

'Messi moet in het nationale team blijven', laat de 55-jarige Maradona weten aan de Argentijnse krant La Nación. 'Hij moet in 2018 naar het WK in Rusland gaan en Argentinië wereldkampioen maken. Ik wil graag met hem praten.' Messi kondigde zijn besluit om te stoppen als international zondagavond aan, na het verlies van de finale om de Copa América tegen Chili. Mede door een misser van uitgerekend de sterspeler van Barcelona ging Argentinië in een strafschoppenserie onderuit.

Volgens Maradona, die in de aanloop naar het toernooi juist uithaalde naar Messi, is de vedette in de steek gelaten door zijn ploeggenoten. 'Hij stond er alleen voor. Degenen die vinden dat Lionel moet vertrekken, begrijpen niet wat er allemaal aan de hand is in het Argentijnse voetbal.' Maradona sluit niet uit dat het afscheid van Messi in scène is gezet om de onrust rond de Argentijnse voetbalbond AFA te maskeren. 'De toestand daar is rampzalig.'

De FIFA zette de AFA onlangs onder curatele. Dit besluit betekende automatisch het einde van het voorzitterschap van Luis Segura, die werd aangeklaagd wegens mogelijke fraude bij de verkoop van televisierechten.

'Ga niet weg', kopte Olé.
'Ga niet weg', kopte Olé.
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.