Maradona op oorlogspad, Pogba doet Chinese Muur

Reacties

In de rubriek 'In de Kantlijn' verzamelt de redactie van VI.nl de laatste opmerkelijke voetbalberichten. Rare, leuke of opvallende quotes, enorme blunders, schitterende doelpunten of nieuws met een knipoog vind je hieronder. Veel plezier!

Maradona op oorlogspad, Pogba doet Chinese Muur

Diego Maradona is op dreef. Een van de beste voetballers aller tijden maakte eerder vandaag al de grond gelijk met de Argentijnse bondscoach Jorge Sampaoli en nu moet ook Dani Alves het ontgelden. De rechtsback van Juventus vindt dat Maradona een slecht voorbeeld is voor de voetballende jeugd, vanwege diens doelpunt met zijn hand bij het WK van 1986. Maradona dient Alves van repliek. 'Alves is een idioot. Van de 28 passes die hij geeft, komen er vier aan. Cafu en Maicon waren goed. Alves is gewoon zielig.'

Tottenham Hotspur heeft bot gevangen bij de Engelse voetbalbond. De Londenaren vroegen toestemming om het veld op Wembley kleiner te maken, maar krijgen nul op hun rekest, zo melden diverse media. Tottenham speelt komend seizoen de thuiswedstrijden op Wembley, omdat er wordt gewerkt aan een nieuw onderkomen dat pas volgend seizoen beschikbaar is. Met het verkleinen van het veld op Wembley hoopte Tottenham de omstandigheden op White Hart Lane na te bootsen, maar daar komt niks van in. Het zou tegen de regels zijn die gelden in de Premier League.

'Mensen onderschatten hoe volwassen Gianluigi Donnarumma is. Hij is degene die grapjes maakt over de ophef rond zijn persoon. Hij gedraagt zich als een dertigjarige.'
Donnarumma krijgt in Italië bakken kritiek, en de nodige dollars, over zich heen omdat hij zijn contract bij AC Milan niet wil verlengen. Bondscoach Gigi Di Biagio van Jong Italië merkt echter dat de pas achttienjarige doelman koel blijft onder de situatie.

@enock17 ... ai ai ai 👋🏾😂🤦🏽‍♂️ #brothersjokes

Een bericht gedeeld door Mario Balotelli🇮🇹🗿👪 (@mb459) op

Mario Balotelli staat ook buiten de lijnen vaak in de schijnwerpers. De Italiaanse spits gaat dit keer de strijd aan met zijn jongere broer Enock. Ze houden het wel bij een paar klappen met de vlakke hand.

Paul Pogba stond te trappelen getuige de valse start. Uiteindelijk mocht de Franse international zijn sprintje trekken op de Chinese Muur. En dat bleek toch zwaarder dan verwacht.

• Een kwart eeuw na dato laten de Deense EK-helden zich nogmaals toejuichen. Maandag 26 juni, precies 25 jaar na de finale tegen Duitsland (2-0), staat het succesvolle campingteam op het bordes van het gemeentehuis van Kopenhagen. 'We hebben door de jaren heen zoveel warmte en genegenheid ervaren dat we de mensen daarvoor willen bedanken', aldus toenmalige aanvoerder Lars Olsen.

Denemarken werd tien dagen voor de start van het EK in Zweden toegevoegd aan het deelnemersveld als vervanger van Joegoslavië, dat vanwege de burgeroorlog het toernooi aan zich voorbij zag gaan. Met onder anderen Peter Schmeichel, Brian Laudrup en Flemming Povlsen werd het een zegetocht van Danish Dynamite. Ook Oranje moest het hoofd buigen voor Denemarken.

• Staat Peter Crouch eens niet als aanspeelpunt in het strafschopgebied van de tegenstander, dan maakt hij graag naam als echte familieman. In de dierentuin, om precies te zijn. Aan zelfspot ontbreekt het niet bij de boomlange Engelsman van Stoke City.

• Er blijven vraagtekens hangen rond de toekomst van Cristiano Ronaldo, die vanwege de belastingperikelen ongelukkig zou zijn bij Real Madrid. Fortuna Köln ruikt mogelijkheden, al is de penningmeester zuinig. Geen lading geld, maar bier voor de Portugees.

• Ben je aan een zware week begonnen en snak je nu al naar het weekend? Memphis Depay en Quincy Promes geven je in ieder geval iets om naar uit te kijken. Vrijdag komt de videoclip van de Oranje-internationals online. Bekijk hier de preview van de muzikale dribbelkoningen.

🗣🗣🗣 Friday Online #LA #Vibes #Freestylesession #1.0

Een bericht gedeeld door Memphis Depay (@memphisdepay) op

• In Engeland weten ze het zeker: Mohamed Salah tekent op korte termijn bij Liverpool. En wanneer je de ontwikkelingen rond een transfer binnenskamers probeert te houden, helpt het niet als vliegmaatschappijen er zich mee gaan bemoeien. De Egyptenaar is in ieder geval veilig aangekomen in Londen om zijn transfer op Engelse bodem af te ronden. De tweet werd snel weggehaald.

• Het is een heugelijke dag deze dinsdag voor strafschopliefhebbers. Exact 41 jaar geleden werd de Panenka-penalty 'geboren'. Bij het EK in 1976 verraste Antonín Panenka de voetbalwereld met zijn elegante stiftje.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.