Maradona dolblij met Van Basten, Zlatan wint altijd

Reacties

In de rubriek 'In de Kantlijn' verzamelt de redactie van VI.nl de laatste opmerkelijke voetbalberichten. Rare, leuke of opvallende quotes, enorme blunders, schitterende doelpunten of nieuws met een knipoog vind je hieronder. Veel plezier!

Maradona dolblij met Van Basten, Zlatan wint altijd

Zlatan Ibrahimovic wint altijd en overal, dus ook in de rechtbank. De Zweedse superster van Manchester United klaagde Ulf Karlsson, voormalig trainer van de Zweedse atletiekploeg, aan voor smaad. Karlsson zei namelijk dat Ibrahimovic in zijn Juventus-tijd mogelijk doping gebruikt had omdat hij tien kilo aan spierkracht had gewonnen in een half jaar. Ibrahimovic reageerde woedend en de rechter stelde hem maandag in het gelijk. Karlsson moet een boete van 2500 euro betalen.

Diego Armando Maradona geldt als een van de beste spelers aller tijden, maar de Argentijn heeft zelf ook zijn helden. Zo is hij duidelijk enorm onder de indruk van Marco van Basten. Maradona liep de Nederlander tegen het lijf in de uren voor het FIFA-gala en wilde direct op de foto met de oud-spits van Ajax en AC Milan. De twee stonden samen met andere wereldsterren ook op het veld in Zürich.

• Lionel Messi scoorde zondagavond op schitterende wijze uit een vrije trap, maar ook Thibaut Courtois kan er wat van! Dat liet de Belgische doelman van Chelsea zien op de training. Manager Antonio Conte heeft er een kandidaat bij voor de vrije trappen bij The Blues.

'Twee jaar geleden was ik de beste speler, maar vorig jaar was ik net een spook.'
• Die andere Belg van Chelsea, Eden Hazard, heeft het dit seizoen weer ouderwets op zijn heupen. Dat was vorig seizoen wel anders, toen de regerend kampioen een modderfiguur sloeg in de Premier League. Hazard was niet al te best, erkent hij tegenover Sky Sports.

Gennaro Gattuso is deze maandag 39 jaar oud geworden. De huidig trainer van Pisa was in zijn beste jaren de stofzuiger op het middenveld van het toen nog succesvolle AC Milan. Tegenwoordig staat de Italiaanse bikkelaar met evenveel passie langs de zijlijn als coach.

• Dat er ook in de Serie B goede voetballers rondlopen, bewijst Riccardo Orsolini. De negentienjarige vleugelspits van Ascoli stuurde zijn tegenstander eerder dit seizoen op magistrale wijze het bos in. Koekoek! De Italiaanse aanvaller staat niet voor niets in de belangstelling van de voltallige Serie A-top.

Cohen Bramall heeft zijn toptransfer al te pakken. De twintigjarige verdediger werkte tot voor kort in de auto-industrie, totdat hij daar overtallig werd verklaard. Bramall wilde op zoek gaan naar een nieuwe baan. Alles veranderde toen Arsenal voor hem op de stoep stond. Een scout van The Gunners had de semiprof van Hednesford Town aan het werk gezien toen hij een testwedstrijd afwerkte voor de Onder 23-ploeg van Sheffield Wednesday. 'Ik kan het nog steeds niet geloven', vertelde Bramall tegen de BBC. Ook in 2017 worden dromen af en toe werkelijkheid.

'Misschien stel ik Bart van Ingen maar op.'
• NEC kan nog wel een makkelijk scorende spits gebruiken. Trainer Peter Hyballa stelde daarom grappend dat algemeen directeur Van Ingen in aanmerking komt voor een basisplaats in de competitiewedstrijd tegen Willem II. 'Hij nam een goede penalty en is altijd in beweging. Wij hebben niet zoveel scorend vermogen.'

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.