Manu maakt bij Go Ahead gewenste rentree in Eredivisie

Reacties

Elvis Manu maakt het seizoen op huurbasis af bij Go Ahead Eagles. De club uit Deventer verlost de 23-jarige buitenspeler daarmee van een uitzichtloze situatie bij Championship-club Brighton & Hove Albion.

Manu maakt bij Go Ahead gewenste rentree in Eredivisie

Manu doorliep de jeugdopleiding van Feyenoord en brak na huurperiodes bij Excelsior en SC Cambuur in het seizoen 2014/15 definitief door bij de Stadionclub. Op 28 augustus 2014 maakte Manu zich onsterfelijk bij Feyenoord door de Rotterdammers met een treffer in de extra tijd tegen Zorja Luhansk naar het hoofdtoernooi van de Europa League te schieten (4-3).

Onder trainer Fred Rutten kwam de aanvaller in 26 Eredivisie-duels tot zeven treffers. Het leverde hem een transfer naar het Championship op. Zijn dienstverband bij Brighton & Hove Albion werd echter nooit een succes. In zijn eerste half jaar kwam hij tot acht invalbeurten, waarna hij verhuurd werd aan Huddersfield Town. Ook daar kon hij geen plek in de basiself veroveren.

Manu gaf op 14 december tegenover Voetbal International al aan dat hij gratis op te halen was in Brighton. 'Ik ben fit. Ik train bijna dagelijks twee keer. Bovendien heb ik wedstrijden gespeeld in het tweede elftal en train ik voor mezelf. Ik ben direct inzetbaar', gaf hij aan. De aanvaller had meerdere aanbiedingen uit de Eredivisie, maar kiest voor een huurperiode in Deventer.

Crowley
Go Ahead verzekerde zich eerder al van de diensten van Arsenal-talent Daniel Crowley. De negentienjarige aanvallende middenvelder speelt de tweede seizoenshelft op huurbasis in Deventer en sluit maandag aan bij de selectie. De hekkensluiter hoopt naast Manu en Crowley nog een middenvelder te halen deze transferperiode.

Met twaalf punten uit zeventien duels kende de promovendus een lastige eerste seizoenshelft, maar de positie van trainer Hans de Koning staat niet onder druk. De club vindt dat De Koning krediet verdient en bovendien een kans moet krijgen om zich te herpakken met de versterkte selectie.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.