Mané geeft De Boer nieuwe tik met late treffer

Reacties

Frank de Boer heeft ook zijn tweede duel in de Premier League verloren. De Nederlandse manager leek met Crystal Palace op weg naar een verdienstelijk punt bij Liverpool, maar Sadio Mané bezorgde De Boer met zijn late 1-0 een flinke tik. Het was de tweede sportieve tegenvaller op rij, na de dikke thuisnederlaag tegen promovendus Huddersfield Town van vorige week.

Mané geeft De Boer nieuwe tik met late treffer

Jürgen Klopp had in de eerste twee officiële wedstrijden van het seizoen (3-3 tegen Watford en 1-2 winst bij 1899 Hoffenheim) nog exact dezelfde elf namen het veld in gestuurd, maar greep dit keer in. Ten opzichte van het midweekse Champions League-voorrondeduel in Duitsland voerde hij liefst vijf wijzigingen door, maar voor basisklant Georginio Wijnaldum had dat geen gevolgen.

Namens de bezoekers kwamen op Anfield slechts twee Nederlanders in actie, waar De Boer vorige week bij de seizoensopening nog over drie landgenoten kon beschikken. Timothy Fosu-Mensah en Patrick van Aanholt kregen kans op eerherstel na de blamage tegen Huddersfield (0-3), maar Jairo Riedewald ontbrak vanwege liesklachten.

Het was uitgerekend de vervanger van Riedewald die voor het eerste gevaar zorgde: James Tomkins kopte naast. Kort daarna tekende James Milner voor het eerste gevaar namens de thuisploeg, maar zijn slappe schot was een anticlimax van een schitterende aanval. Waar doelman Wayne Hennesey bij die inzet nog makkelijk kon redden, ging hij na een kwartier spelen in de fout. Hij dook onder een voorzet door, maar Joël Matip knikte naast.

Ook in het restant van de eerste helft was Liverpool de meest dreigende ploeg. Zo kwam Sadio Mané van dichtbij niet tot een fatsoenlijke kopbal en moest Hennesey redden op een poeier van Roberto Firmino. Uit de tegenaanval na die laatste mogelijkheid kon Jason Puncheon aan de andere kant uithalen, maar hij trof de vuisten van Simon Mignolet.

Al met al hield de ploeg van De Boer voor rust vrij eenvoudig stand. Waar het tegen Huddersfield in defensief opzicht bij tijd en wijle dramatisch was, had Crystal Palace de boel achterin dit keer een stuk beter op orde. Daar stond tegenover dat Liverpool bepaald niet imponeerde. Dat was ook na rust lange tijd het geval, al toonde Wijnaldum zich met een heerlijke volley die door Hennessey werd gepakt.

De grootste kans was direct daarna echter voor The Eagles, toen Ruben Loftus-Cheek de bal na een fraaie actie op rechts panklaar legde voor Christian Benteke. De voormalig spits van Liverpool ramde echter hoog over. Klopp besloot na die kans in te grijpen, en bracht miljoenenaankoop Mohamed Salah alsnog in het veld voor Daniel Sturridge. Even later kwam ook spits Dominic Solanke (ex-Vitesse) binnen de lijnen, waarna Liverpool het duel in de slotfase  naar zich toetrok.

De manier en het moment waarop waren voor De Boer en Crystal Palace schlemielig. In de 73ste minuut zette Mané zelf een aanval op, waarna hij de bal - na een foute aanname én slap ingrijpen van Scott Dann - weer voor zijn voeten kreeg en de enige treffer van de middag kon binnenprikken. Het betekent voor De Boer de tweede domper in de competitie, terwijl ook sterspeler Wilfried Zaha deze week wegviel met een fikse blessure. De komende duels wacht Crystal Palace confrontaties met Swansea City, Burnley en Southampton, daarna volgen Manchester City, Manchester United en Chelsea.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.