Manders blijft langer aan als algemeen directeur bij ADO

Reacties

Mattijs Manders is een meerjarige verbintenis overeengekomen met ADO Den Haag. Dit bevestigen bronnen rond de club aan Voetbal International. De bestuurder trad eind april aan als interim-directeur, als opvolger van Jan Willem Wigt.

Manders blijft langer aan als algemeen directeur bij ADO

In die rol strikte hij Dick Advocaat als technisch adviseur en Kees Jansma als lid van de raad van commissarissen. Daarnaast liet hij hoofdtrainer Henk Fraser vertrekken naar Vitesse, om daar Zjelko Petrovic voor terug te halen. De beleidsbepaler wil met de medewerking van dat drietal met de Haagse hoofdmacht de komende jaren structureel meedraaien in de subtop.

'Voor een man als Advocaat gaan alle deuren in de hele wereld open, Jansma weet hoe het werkt in de voetballerij en Petrovic is met zijn bevlogenheid en temperament bij uitstek uit het ADO-hout gesneden', zegt Manders - die zichzelf ten doel heeft gesteld om ADO in pakweg 2021 financieel kerngezond te hebben en tegen die tijd met het eerste elftal jaarlijks mee te strijden in het linkerrijtje - deze week in VI. 'Als het met déze mensen niet lukt, lukt het nooit meer bij ADO Den Haag.'

Manders, die in 2011 ook al enkele maanden werkzaam was als algemeen directeur van ADO, is de derde bewindsman die de kans krijgt van Hui Wang. De Chinese eigenaar liet vorig jaar al spoedig Maarten Fontein vertrekken door zestien buitensporige bepalingen voor een algemeen directeur op te stellen.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.