Mancini: 'Zlatan is van hetzelfde niveau als Messi en Ronaldo'

Reacties

Van de laatste twaalf Ballon d'Ors werden er elf verdeeld onder twee spelers. Lionel Messi en Cristiano Ronaldo worden al jaren gezien als dé absolute sterren in het wereldvoetbal, maar Roberto Mancini is van mening dat Zlatan Ibrahimovic zich met het superduo kan meten.

Mancini: 'Zlatan is van hetzelfde niveau als Messi en Ronaldo'
© Pro Shots

Ibrahimovic (38) won weliswaar nooit de prijs voor de beste speler van de wereld, en ook de Champions League was hem niet gegeven, maar de Zweed mag toch tevreden zijn over zijn loopbaan. Ibracadabra won tot dusver 31 prijzen en vermaakte het publiek met prachtige doelpunten en onnavolgbare acties. Bij AC Milan bewijst hij sinds januari dat hij nog niet versleten is.

Ibrahimovic werkte bij die andere club uit Milaan, Internazionale, samen met Mancini. De huidige bondscoach van Italië bewaart daar enkel goede herinneringen aan. 'Zlatan zal voor altijd herinnerd worden als een van de beste aanvallers ooit', meent Mancini in gesprek met Sport Mediaset. 'Hij is van hetzelfde niveau als Messi en Ronaldo. Overal waar hij kwam werd hij kampioen en maakte hij ontzettend veel doelpunten.'

Mancini is benieuwd hoelang Ibrahimovic zijn carrière nog gaat rekken. 'Hij heeft het goed gedaan bij Milan, maar ik weet niet wat zijn plannen voor de toekomst zijn', zegt de oefenmeester. Ibrahimovic tekende na zijn Amerikaanse avontuur bij LA Galaxy een contract voor een halfjaar bij AC Milan, met een optie voor nog een extra seizoen. Volgens Italiaanse media twijfelt Ibrahimovic of hij van deze optie gebruik wil maken. Anderhalve week geleden verscheen de routinier op het trainingsveld van Hammarby IF, de Zweedse club waar hij mede-eigenaar van is.

Bekijk hier al onze video's
Meer Z. Ibrahimović
Meer over Z. Ibrahimović
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.