Mancini voedt opnieuw discussie over 'vuile' tackles

Opnieuw is Manchester City-manager Roberto Mancini spil in een (kleine) rel. De Italiaanse coach ligt dit keer in de clinch met Liverpool-aanvoerder Steven Gerrard. Bovendien uitte de trainer nog maar eens zonder scrupules zijn ongenoegen over de schorsing die Vincent Kompany de komende weken zal moeten uitzitten.

Mancini voedt opnieuw discussie over 'vuile' tackles

Na het halve finale duel om de Carling Cup van woensdag (1-0 zege Liverpool) ontstond er in de catacomben een opstootje tussen Gerrard en Mancini. Mancini meende dat Glen Johnson een rode kaart had moeten krijgen voor zijn tackle met twee benen op Joleon Lescott (zie onderstaande foto). Voor een soortgelijk vergrijp kreeg Kompany onlangs vier duels schorsing. Gerrard was het niet eens met de lezing van de Italiaan en kwam verhaal halen.

Scheidsrechter Lee Mason liet de charge van Johnson onbestraft. Volledig onterecht, wat Mancini betreft. 'De tackle van Johnson was veel erger dan die van Vinny (Kompany, red.). Dat kon iedereen zien. Dat Gerrard het niet met mij eens is, maakt me niet uit. Ik zeg altijd wat ik denk.' <br /><br /> Na de ophef over de rode kaart van de Belg Kompany tijdens het FA Cup-duel met Manchester United (vorige week, 3-2 zege United) stelde Mancini overigens dat Wayne Rooney Kompany de rode kaart had aangesmeerd door direct te appelleren en om een kaart te vragen. Iets dat Mancini zelf deed in een eerdere ontmoeting met Liverpool, maar waar hij later zijn excuses voor aanbood.

De frustratie van Gerrard was duidelijk. 'Ik ben verrast door het gedrag van Mancini. Hij bekritiseerde onlangs Rooney door te zeggen dat hij een van zijn spelers een rode kaart bezorgde. En nu doet hij zelf precies hetzelfde bij een van ons.' Door de ophef wordt de return in de laatste week van januari, in Liverpool, alleen nog maar meer beladen.

Tot slot sprak Mancini nog maar eens zijn woede uit over de schorsing die Kompany kreeg opgelegd. 'In dertig jaar heb ik nooit iemand van het veld gestuurd zien worden voor een dergelijke tackle. Vorige week zag ik drie of vier veel vuilere tackles in de Premier League, maar de daders bleven onbestraft. Als de tackle van Vincent werkelijk zo gevaarlijk was geweest, dan had Nani (het 'slachtoffer', red.) ongetwijfeld wel iets gezegd. Maar hij zei niets. Vincent had de bal.'

De Belg deed zelf eveneens een duit in het zakje door in een open brief op Facebook zijn verontwaardiging uit te spreken. Het schrijven werd direct een hit op het sociale medium. 'Gaan we nu een golf rode kaarten zien, gebaseerd op 'als' en 'misschien'?

'Gaan we voor elke overtreding die de scheidsrechter niet zag videobeelden gebruiken? Gaan we kijken naar alle verschillende scenario's en mogelijke gevolgen van wat als een goede tackle kan worden beschouwd?', vroeg de verdediger zich af. Foto: VI Images

Bekijk hier al onze video's