Mancini roemt herstelde hartpatiënt Biabiany

Reacties

Roberto Mancini tempert de groeiende verwachtingen rondom Internazionale. De trainer noemt zijn ploeg slechts een outsider in de strijd om de titel in de Serie A.

Mancini roemt herstelde hartpatiënt Biabiany

Inter veegde Frosinone zondag met 4-0 van de mat en gaat met dertig punten aan kop in Italië. Vooral defensief maken de Nerazzurri veel indruk, want Inter kreeg al vier duels geen doelpunt meer tegen. Dat terwijl Mancini de tactiek en opstelling van zijn ploeg wekelijks door elkaar husselt.

'Dat heb ik vandaag gedaan omdat ik vond dat we de afgelopen weken aanvallend te weinig gecreëerd hebben', wijst Mancini naar het gegeven dat zijn ploeg acht van de negen competitiezeges met één doelpunt verschil boekte. 'Ik ben heel blij dat het ons gelukt is wat vaker te scoren. Maar ik vind niet dat wij een favoriet voor de titel zijn. Drie of vier andere clubs komen daar meer voor in aanmerking.'

Biabiany
Het mooiste moment van de avond vond Mancini het openingsdoelpunt van Jonathan Biabiany. 'Hij is een geweldige jongen. Dit verdiende hij.' De Fransman overwoog een paar maanden geleden nog zijn carrière te beëindigen vanwege hartklachten, maar Inter gaf hem een tweede kans op het hoogste niveau. Die grijpt hij met beide handen aan, getuige zijn eerste competitiedoelpunt voor de Nerazzurri tegen Frosinone.

'Ik heb een heel moeilijk jaar achter de rug waarin ik helemaal nergens zeker van was', beaamt Biabiany. 'Iedereen die me geholpen heeft, ben ik enorm dankbaar. Roberto Mancini in het bijzonder. Hij heeft me zijn vertrouwen gegeven en elke keer dat ik mag meedoen, probeer ik dat terug te betalen.'

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.