Mancini doet niet aan grootspraak, Gini heeft geen spijt

Reacties

In de rubriek 'In de Kantlijn' verzamelt de redactie van VI.nl de laatste opmerkelijke voetbalberichten. Rare, leuke of opvallende quotes, enorme blunders, schitterende doelpunten of nieuws met een knipoog vind je hieronder. Veel plezier!

Mancini doet niet aan grootspraak, Gini heeft geen spijt

Roberto Mancini haalde na het 1-1 gelijkspel tegen Carpi hard uit naar spits Mauro Icardi. 'Ik ben vijftig jaar oud en ik had die bal nog gemaakt', zei hij na afloop van dat duel, doelend op een gemiste kans van de Argentijnse aanvaller. Door dit filmpje weten we dat de woorden van de trainer van Internazionale niet als grootspraak mogen betitelen.

'Ik heb ook tegen de groep gezegd dat we Mbark moeten aanvaarden, dat we hem moeten helpen en een kans geven. En misschien kan hij ons dan iets teruggeven.'
• AA Gent-trainer Hein Vanhaezebrouck werd maandag verrast door de transfer van Mbark Boussoufa. De aanvaller werd teruggehaald door de Buffalo's, zonder dat de Belgische hoofdcoach daar weet van had. Vanhaezebrouck werd pas laat geïnformeerd over de komst van de geboren Amsterdammer. Dat was niet de reden dat hij Boussoufa niet opnam in zijn selectie voor de dubbele confrontatie met VfL Wolfsburg in de Champions League. 'Hij is nog niet klaar om te spelen, dat zegt hij zelf ook.' (VTM)

'Ik heb geen spijt van mijn keuze voor Newcastle United. Ik moet nu laten zien dat ik kan vechten.'
Hoewel hij dit seizoen tegen degradatie moet strijden, terwijl hij bij PSV nog vol voor de titel ging, staat Georginio Wijnaldum nog altijd achter zijn zomerse transfer naar Newcastle United. Met The Magpies bezet Gini – in competitieverband al negen keer trefzeker en daarmee clubtopscorer - momenteel de achttiende plaats in de Premier League. (The Chronicle)

'Ik denk dat Ziyech nu in een Twente-pyjama onder een FC Twente-dekbed ligt'
• Technisch directeur Ted van Leeuwen geeft maandagavond bij FOX Sports de laatste stand van zaken over de transfer van Hakim Ziyech.

'Ik leg mijn sjaal in ieder geval klaar in de auto'
Edwin Evers, naast 538-dj ook groot fan van HHC Hardenberg, is nog onzeker of hij dinsdag zijn club kan zien aantreden tegen AZ in het KNVB-bekertoernooi. 'We hebben met onze band een belangrijke repetitiedag voor onze theatertour', zegt hij in De Telegraaf.

'Hij was een fantastische prof, een voorbeeldprof. Bij sommige spelers blijft het een verrassing of het talent er ooit uitkomt, maar bij John wist ik het zeker'
Henk ten Cate geeft in De Telegraaf hoog op van de gestopte John Heitinga, met wie de trainer werkte bij Ajax.

• Ook voor Arek Milik en Nemanja Gudelj heeft John Heitinga in zijn laatste half jaar als profvoetballer iets betekend.

'Sinds ik hier ben is het drie, vier keer gebeurd. Als je prof bent, doe je zoiets niet.'
Arjen Robben is niet te spreken over de mol in de Bayern-selectie. Een speler had anoniem uit de school geklapt. Onder andere vertelde hij over hoe trainer Josep Guardiola in een teambespreking enkele spelers had gewezen op hun overgewicht. (Bild)

'Hij verheft niet graag zijn stem. Maar als hij zijn beroemde wenkbrauwen fronst, dan moet je dekking zoeken.'
• Als we het toch over Bayern hebben. Clarence Seedorf vertelt tegen het Duitse Sport1 wat ze in Beieren kunnen verwachten van Carlo Ancelotti, de opvolger van Guardiola.

'Guardiola naar City? Ik hou van voetbal en ik hou van Pep. Ik ben dus erg gelukkig. Het zal een fantastisch tijdperk worden voor zijn club.'
• Barcelona-trainer Luis Enrique voorziet een mooie toekomst van Manchester City onder Guardiola, die overigens volgens Engelse media zo'n 25 miljoen euro (!) per jaar krijgt.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.