Mancini: 'Beroep tegen rode kaart winnen we zeker'

Manchester City weigert de automatische straf voor Vincent Kompany te accepteren. Manager Roberto Mancini ziet de beroepszaak met vertrouwen tegemoet.

Mancini: 'Beroep tegen rode kaart winnen we zeker'

De uitsluiting van Kompany na twaalf minuten in de stadsderby tegen Manchester United hield de gemoederen bezig. United-manager Sir Alex Ferguson verdedigde de beslissing van scheidsrechter Chris Foy om de charge met twee benen met een rode kaart te bestraffen.

'We hadden geluk, want als Nani echt wordt geraakt dan zou hij een serieus probleem hebben gehad', zei Ferguson na de 3-2 overwinning in de derde ronde van het FA Cup-toernooi. 'Volgens mij zat de scheidsrechter goed.'

Manchester City was het niet eens met Ferguson. The Citizens leggen zich niet neer bij de rode kaart voor Kompany, die een schorsing voor vier duels boven het hoofd hangt. Doordat het zijn tweede rode kaart van het seizoen is komt er voor de Belgische verdediger nog een duel bovenop de automatische sanctie van drie wedstrijden.

'We gaan in beroep', aldus Mancini, 'en ik ben er zeker van dat we de beroepszaak winnen.' De Italiaanse coach onthield zich verder van commentaar op arbiter Foy. 'Ik wil niet praten over de scheidsrechter, omdat ik de volgende wedstrijd op de bank wil zitten.' Foto: VI Images

Bekijk hier al onze video's