Manchester vanavond decor van 27ste clash der giganten

Reacties

Dinsdagavond is Old Trafford in Manchester het decor van de oefeninterland tussen Portugal en Argentinië (aftrap 20.45 uur). Uiteraard zijn alle ogen in dat duel gericht op smaakmakers Cristiano Ronaldo en Lionel Messi.

Manchester vanavond decor van 27ste clash der giganten

● Cristiano Ronaldo en Lionel Messi staan in de thuishaven van Manchester United voor de 27ste keer tegenover elkaar in een officiële wedstrijd. Tot nu toe troffen beide sterspelers elkaar 25 keer in clubverband en één keer met hun nationale ploeg.

● Bij de 26 eerdere onderlinge duels stapte Messi twaalf keer als winnaar van het veld, tegen zeven overwinningen voor Cristiano Ronaldo. Zeven keer eindigde een wedstrijd tussen ploegen met beide sterspelers in een gelijkspel.

● Cristiano Ronaldo was in 26 duels met Messi goed voor vijftien doelpunten en één assist. Messi was in die duels betrokken bij in totaal 27 doelpunten: hij kwam zelf tot zeventien goals en bereidde er tien van ploeggenoten voor.

Cristiano Ronaldo (namens Manchester United) en Lionel Messi tijdens één van hun eerste onderlinge ontmoetingen, in het seizoen 2007/08.
Cristiano Ronaldo (namens Manchester United) en Lionel Messi tijdens één van hun eerste onderlinge ontmoetingen, in het seizoen 2007/08.

● Cristiano Ronaldo en Lionel Messi waren dit kalenderjaar voor club en land samen al goed voor 98 doelpunten. De Portugese aanvaller maakte tot nu in 51 officiële duels 52 goals (47 namens Real Madrid en vijf voor Portugal), terwijl Messi na 58 optredens op 46 doelpunten staat (38 bij Barcelona en acht voor Argentinië).

● Het is voor het eerst dat beide sterspelers elkaar treffen terwijl Cristiano Ronaldo in alle opzichten in betere doen is. De superfitte Portugees is dit seizoen met afstand de meest productieve speler op de Europese velden, een eretitel die Messi in de voorgaande jaren juist vaak voor zichzelf opeiste.

● Cristiano Ronaldo was in de eerste 3,5 maanden van dit seizoen al goed voor 25 goals in twintig duels met Real Madrid en Portugal. Messi staat na achttien wedstrijden voor Barcelona en Argentinië op veertien goals. Wel leverde de Argentijn deze jaargang beduidend meer assists dan zijn rivaal: 11 om 4.

● Als we de interlanddoelpunten van Cristiano Ronaldo en Messi bij elkaar optellen, is de honderd bijna vol. Cristiano staat na 117 interlands op 52 goals, voor Messi staat de teller na 96 interlands op 45 treffers.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.