Manchester United profiteert van puntenverlies Arsenal

Op bezoek bij West Bromwich Albion haalde Arsenal ternauwernood een punt. Mede dankzij een doelpunt van Robin van Persie zette de ploeg een 2-0 achterstand om in een 2-2 gelijkspel. Manchester United profiteerde optimaal van het puntenverlies van de concurrent door in de slotminuten de zege veilig te stellen.

West Bromwich Albion - Arsenal 2-2Al na drie minuten keek Arsenal tegen een achterstand aan. Steven Reid opende de score voor The Baggies. Het lukte de spelers van manager Arsène Wenger, die de afgelopen weken flink wat tikken te verwerken kregen, niet om de stand voor rust gelijk te trekken.

Ook na de hervatting kregen The Gunners geen grip op het spel van West Bromwich. Een lange pass van Youssouf Mulumbu zorgde voor twijfel bij doelman Manuel Almunia die bij het uitkomen een knullige indruk achterliet. Het was voor Peter Odemwingie vervolgens een gemakkelijke opgave de bal in het lege doel te schieten.

Bij een 2-0 achterstand toonde Arsenal veerkracht. Andrei Arshavin zorgde twintig minuten voor tijd voor de aansluitingstreffer, Robin van Persie bracht zijn ploeg in de 78ste minuut op gelijke hoogte.

Na de gelijkmaker herstelde West Bromwich zich weer en was het team, middels Marc-Antoine Fortuné, nog gevaarlijk. De voormalig FC Utrecht-speler slaagde er niet in de nummer zestien van de Premier League de winst te bezorgen.

Manchester United - Bolton Wanderers 1-0Net als Arsenal had ook koploper Manchester United moeite met een mindere tegenstander. Op Old Trafford werd Bolton Wanderers met slechts 1-0 verslagen.

United-manager Sir Alex Ferguson moest toekijken vanaf de tribune hoe The Red Devils het zichzelf onnodig moeilijk maakten. Een halve omhaal van Wayne Rooney in de handen van Jussi Jääskeläinen was een van de weinige hoogtepunten van de wedstrijd.

Nadat Jonny Evans, na onbesuisd inkomen, een rode kaart ontving, leek de overwinning voor United nog verder weg. Twee minuten voor tijd mochten The Mancunians toch nog juichen. De goed keepende Jääskeläinen liet een houdbaar schot van Nani los. Diens fout werd afgestraft door een attente Dimitar Berbatov.

Door het gelijkspel van Arsenal loopt Manchester United twee punten uit op The Gunners. Het gat bedraagt momenteel vijf punten, al heeft Arsenal één duel minder gespeeld.

Overige uitslagenAston Villa - Wolverhampton Wanderers 0-1Blackburn Rovers - Blackpool 2-2Stoke City - Newcastle United 4-0Wigan Athletic - Birmingham City 2-1 Foto: VI Images