Manchester United haalt uit, Manchester City verliest

Manchester United had weinig problemen om hekkensluiter Porsmouth opzij te zetten. Manchester City verslikte zich in Hull City.

Manchester United-Portsmouth 5-0Het klasseverschil op Old Trafford was erg groot, al mocht United niet mopperen over de manier waarop de doelpunten tot stand kwamen. Nadat Wayne Rooney de score had geopend met een kopbal, maakte Nani er 2-0 van met een van richting veranderd schot. Ook bij de 3-0 verdween de bal via het lichaam van een Portsmouth-speler in het doel. United-middenvelder Michael Carrick kreeg de goal echter op zijn naam. De 5-0 kwam wel geheel op het conto van een speler van Portsmouth. Marc Wilson was de ongelukkige die zijn eigen doelman passeerde. Tussendoor had Dimitar Berbatov er al 4-0 van gemaakt. Edwin van der Sar kreeg vrijwel niets te doen. Hull City-Manchester City 2-1George Boateng en Jan Vennegoor of Hesselink waren met Hull City verrassend de baas over het Manchester City van Nigel de Jong. Alle drie de Nederlanders begonnen in de basis. Boateng (foto) scoorde zelfs. De middenvelder trof doel met een fraai afstandsschot. Het betekende de 2-0. Eerder had Jozy Altidore de score geopend voor Hull. Manchester City kwam niet verder dan de 2-1 van Emmanuel Adebayor.

Stoke City-Blackburn Rovers 3-0Stoke won met opvallend gemak van Blackburn. Al na acht minuten spelen zette Danny Higginbotham de thuisclub op voorsprong door een slecht uitverdedigde hoekschop met een volley tot doelpunt te promoveren. Mamady Sidibé tikte op slag van rust de 2-0 binnen. Voor Blackburn verdween het zicht op een goed resultaat na een rode kaart voor Christopher Samba. Matthew Etherington, aangever van de 2-0, bepaalde de eindstand op 3-0 na een één-twee met Liam Lawrence.

Koploper Manchester United heeft een punt voorsprong op Chelsea, dat nog een duel tegoed heeft. Manchester City blijft steken op de zesde plaats. Hull deed goede zaken in de strijd tegen degradatie. The Tigers staan nu drie punten boven de rode streep.