Krachtpatser Kuijt beslist Merseyside derby

Het duel tussen de stadgenoten Liverpool en Everton eindigde in een 1-0 zege voor The Reds. Dirk Kuijt was de maker van het enige doelpunt op Anfield.

In de 55ste minuut bracht Steven Gerrard een hoekschop voor het doel van Everton. Kuijt hield op krachtige wijze twee verdedigers van zich af en klopte doelman Tim Howard met een kopbal van dichtbij: 1-0.

De goal van de Oranje-international gaf de wedstrijd een verrassende wending. Liverpool speelde namelijk vanaf de 34ste minuut met tien man. Sotirios Kyrgiakos werd van het veld gestuurd na een hard duel met Marouane Fellaini, die de strijd vanwege een blessure moest staken.

Het was niet het enige incident tijdens de Merseyside derby. De spelers van beide ploegen attaqueerden elkaar soms stevig. Daardoor was er meer sprake van een voetbalgevecht dan van een voetbalwedstrijd.

Everton, met John Heitinga in de basis, wist zich geen raad met de extra man in het veld. Manager David Moyes bracht met Victor Anichebe en Aiyegbeni Yakubu nog wel twee extra aanvallers binnen de lijnen, maar het mocht niet baten voor de gasten. In de blessuretijd moest Steven Pienaar nog met zijn tweede gele kaart van het veld.

Bij Liverpool kreeg Ryan Babel nog een klein half uur speeltijd. De invaller was met zijn snelheid af en toe dreigend als de thuisclub een counter plaatste. Liverpool klimt door de overwinning naar de vierde plaats. Everton blijft de nummer negen van de Premier League.