Manchester United blijft kwakkelen in de voorbereiding

Manchester United heeft na een teleurstellende toer door Azië ook het oefenduel met AIK Solna niet kunnen winnen. In Zweden werd met 1-1 gelijk gespeeld.

Robin van Persie deed negentig minuten mee bij de ploeg van manager David Moyes. Wayne Rooney ontbrak door een schouderblessure, terwijl Alexander Büttner niet bij de achttienkoppige selectie zat.

In het duel met AIK viel het eerste doelpunt na rust. Robin Quasion schoot de thuisploeg met een enorme knal op voorsprong. Na 68 minuten tekende de Chileen Ángelo José Henríquez voor de gelijkmaker. Even daarvoor had Nemanja Vidic al de lat geraakt.

Tegenvaller voor United was het uitvallen van Nani. In de komende dagen zal blijken of en hoe lang de Portugees eventueel uit de roulatie is. Mogelijk mist de middenvelder annex aanvaller de oefeninterland van 14 augustus tegen Nederland.

Vrijdag vervolgt de Engelse recordkampioen de voorbereiding met een thuiswedstrijd tegen Sevilla, de testimonial voor Rio Ferdinand. Zondag wacht de strijd met het gedegradeerde Wigan Athletic om de Community Shield.

Op 17 augustus begint de ploeg van Moyes aan het seizoen, dat tot titelprolongatie moet leiden, met een uitwedstrijd bij Swansea City.