Tweede nederlaag Moyes tijdens moeizame oefentrip

Manchester United heeft de tweede nederlaag geleden in de oefencampagne ter voorbereiding op het nieuwe seizoen. Manager David Moyes moest toezien hoe zijn sterrenensemble, met Robin van Persie in de basis, ten onder ging tegen Yokohama F-Marinos (3-2).

Daarmee is het seizoen allesbehalve sprankelend begonnen onder de nieuwe manager van The Red Devils. Het tweede duel werd, mede dankzij een treffer van Van Persie, weliswaar gewonnen met 5-1 van de A-League All Stars, maar na de nederlaag tegen Singha All Stars (1-0) ging het tegen Yokohama F-Marinos opnieuw mis.

In Japan speelde Oranje-aanvoerder Van Persie slechts één helft mee namens United. De aanvaller bleef in de rust, met een 2-1 voorsprong door een treffer van Jesse Lingard en een eigen doelpunt van de Japanners, achter met een dijbeenblessure en werd vervangen door Danny Welbeck. In het gememoreerde eerste duel mocht Van Persie nog verstek laten gaan.

Ondanks de minimale voorsprong ging het toch mis bij de Engelse topclub. Direct na rust kwam de gastheer op gelijke hoogte, terwijl de Japanner Fujita vlak voor tijd de beslissende treffer aantekende namens Yokohama. Vrijdag speelt United de vierde wedstrijd van de Azië-trip tegen Cerezo Osaka.