Manchester City zegeviert bij teleurstellend Schalke

Schalke 04 kreeg in de eigen Arena klop van Manchester City. De ploeg van coach Fred Rutten begon sterk aan het duel, maar stortte halverwege de eerste helft in en verloor met 2-0.

Schalke speelde een pover duel. De club uit Gelsenkirchen maakte vooral na rust zoveel fouten, dat de eigen aanhangers gaandeweg de tweede helft cynisch reageerden en hun eigen spelers uitjouwden, zelfs uitlachten. Van het verzorgde combinatievoetbal waarop Rutten hoopte, kwam niets terecht, uitgezonderd de openingsfase.

Na een half uur kwam City op voorsprong. Kevin Kuranyi leed balverlies, waarna Orlando Engelaar er niet in slaagde de bal weg te werken en zijn ploeggenoot Christian Pander vervolgens de bal voor de voeten van Benjani Mwaruwari schoot. De Zimbabwaan profiteerde en knalde met zijn rechter de bal in het lege doel. 0-1 voor Man City En halverwege de tweede helft verdubbelde Stephen Ireland het verschil namens de beheerst spelende Engelsen. De middenvelder speelde Mwaruwari aan, wiens schot strandde, waarna de bal terugkeerde voor de voeten van Ireland. De Ier schoof de bal onder de opspringende doelman Manuel Neuer door.

Man City is koploper in Groep A en heeft zes punten uit twee duels, Schalke is tweede met vier punten uit drie wedstrijden. Volgende woensdag moeten de Duitsers op bezoek bij FC Twente, dat derde is met drie punten.