Manchester City worstelt, maar laat zich niet verrassen door Bournemouth

Door een doelpunt van Phil Foden heeft Manchester City het duel met Bournemouth gewonnen. Gemakkelijk ging het echter niet voor The Citizens.

AFC Bournemouth
0 - 1
Manchester City

Manchester City heeft de wind in de zeilen en verloor op 6 december voor het laatst in de Premier League, toen de ploeg van Pep Guardiola de boot in ging bij Aston Villa. Bournemouth won op 26 december voor het laatst een competitiewedstrijd en presteert dus beduidend minder.

Omdat Bournemouth Manchester City al vroeg in de wedstrijd onder druk zette, voerde het elftal van Guardiola de druk op om daar onderuit te kunnen voetballen. Dat lukte en daardoor kwamen de bezoekers beter in de wedstrijd. De eerste grote kans van de wedstrijd was voor Erling Haaland, waarna doelman Ederson kort daarna een inzet van oud-AZ'er Milos Kerkez onschadelijk maakte.

Na 24 minuten spelen kon Manchester City juichen. Doordat Haaland slim wegliep bij Marcos Senesi, kon hij vuren op Neto. De doelman redde, maar de rebound was voor Phil Foden. Kansen om nog voor rust uit te lopen waren er, maar werden door Manchester City niet benut, zo schoot Foden in kansrijke positie over het doel.

Met de kansen die Bournemouth in de tweede helft kreeg, deed het te weinig. De thuisploeg kende daarin zijn beste fase, getuige de mogelijkheden van Kerkez, Justin Kluivert, die als aanvallende middenvelder opgesteld werd, en Marcus Tavernier. Via Foden wist Manchester City in de tweede helft slechts één kans te creëren. Omdat het na 88 minuten nog altijd 'slechts' 0-1 stond en Bournemouth steeds harder op de deur bonsde, besloot manager Andoni Iraola om nog een blik wissels open te trekken: onder meer Enes Ünal en Luis Sinisterra kwamen binnen de lijnen, waarbij eerstgenoemde diep in de slotfase de grootste kans op 1-1 kreeg.

Manchester City wint met de hakken over de sloot en nadert koploper Liverpool tot één punt in de Premier League.