Manchester City naar groepsfase CL, Swansea haakt af

Reacties

Manchester City heeft zich door een zege op subtopper Swansea City verzekerd van deelname aan de groepsfase van de Champions League. Door de 4-2 overwinning is de ploeg van manager Manuel Pellegrini niet meer te achterhalen door het Manchester United van Louis van Gaal en daarmee zeker van een topdrieklassering. Swansea City kan Europees voetbal uit het hoofd zetten, hetgeen goed nieuws is voor Ronald Koeman.

Manchester City naar groepsfase CL, Swansea haakt af

Door drie zeges van de Welshmen op rij wist City dat het zondag een zware dobber zou worden om het lucratieve ticket veilig te stellen. De thuisploeg had de punten zelf ook keihard nodig in de jacht op een startbewijs voor de Europa League, waar de nummers vijf en zes van de Premier League voor in aanmerking komen. Dat geldt ook voor de zevende stek als Arsenal de FA Cup-finale van Aston Villa wint.

In de beginfase leek Swansea ook goed doordrongen van de noodzaak van een overwinning. Onder anderen Nathan Dyer miste in het eerste kwartier een grote kans. Vervolgens vuurde City een waarschuwingsschot af toen een goal van Sergio Agüero terecht werd afgekeurd. Dat signaal bleek aan Welshe dovemansoren gericht, want kort erna werd er wel een goal van de bezoekers goedgekeurd. Yaya Touré zag zijn licht getoucheerde schot in de korte hoek verdwijnen omdat doelman Lukasz Fabianski allesbehalve overtuigend handelde.

James Milner deelde nog voor rust een tweede mokerslag uit namens de bezoekers. Hij rondde van dichtbij goed af en zette City op 0-2. Swansea toonde vervolgens wel veerkracht. Nog voor rust kwam de thuisploeg terug tot 1-2 door een geplaatst schot van Gylfi Sigurdsson.

Met een fraaie goal zorgde Bafetimbi Gomis nog voor 2-2. De Fransman nam knap aan en rondde uiterst effectief af. Het was echter Yaya Touré (op de foto met Milner) die tot grote man uitgroeide door vanaf zestien meter raak te schieten. Die klap kwam Swansea ondanks een slotoffensief niet meer te boven. Net als Marvin Emnes bij Swansea mocht Bony bij City nog wel invallen tegen de club die hij medio januari voor 32,5 miljoen euro verliet. Hij kreeg een staande ovatie en zette zijn entree luister bij door via de binnenkant van de paal raak te schieten.

Door de winst is Manchester City na 37 competitiewedstrijden met 76 punten tweede. Arsenal heeft zes punten minder, maar ook nog twee duels te gaan. Voor Swansea is de nederlaag een flinke streep door de rekening. Niet alleen is de zegereeks beëindigd, ook moet de ploeg van Garry Monk Europees voetbal uit het hoofd zetten. Met nog één duel te gaan zijn nummer zes Tottenham Hotspur (vijf punten meer) en het Southampton van manager Ronald Koeman (vier punten meer) niet meer te achterhalen.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.