Manchester City en United slaan handen ineen voor nabestaanden aanslag

Reacties

Voetbalrivalen Manchester City en Manchester United hebben samen één miljoen pond gedoneerd aan het fonds voor de slachtoffers van de aanslag in Manchester eerder deze week.

Manchester City en United slaan handen ineen voor nabestaanden aanslag
Beeld: Twitter-pagina Manchester United

Maandagavond ontplofte er een bom bij een concert van popster Ariana Grande in de Manchester Arena. 22 mensen kwamen daarbij om het leven en nog veel meer raakten gewond.

Onder de naam 'A City United' hebben Manchester City en Manchester United donderdag de handen ineen geslagen om samen in actie te komen voor de nabestaanden. De clubs, rivalen op het voetbalveld, hebben samen één miljoen pond gedoneerd aan het We Love Manchester Emergency Fund.

Manchester City-voorzitter Khaldoon Al Mubarak: 'We hopen dat onze donatie de enorme lasten en de loodzware uitdagingen van de nabestaanden iets kan verlichten.' Ed Woodward, vice-voorzitter van United voegt daaraan toe: 'We hebben geshockeerd gereageerd op de barbaarse aanslag. Het geld zal helpen, maar met het werk dat we met onze stichtingen doen kunnen we nog veel meer uitrichten.'

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.