'Manchester City en PSG kunnen Messi straks betalen'

Reacties

Ariedo Braida, die samen met Carles Rexach het technisch hart vormt van Barcelona, sluit een vertrek van sterspeler Lionel Messi in de toekomst niet uit.

'Manchester City en PSG kunnen Messi straks betalen'

Ex-Milan-directeur Braida is sinds februari dit jaar in dienst bij de Catalaanse grootmacht. Barça riep een nieuwe Technische Commissie in het leven met onder anderen Braida en Rexach. Hoewel Braida te kennen geeft Messi absoluut niet kwijt te willen, sluit hij dat in de nabije toekomst niet uit.

Ook de gelimiteerde afkoopsom van 250 miljoen euro zal daarbij geen obstakel zijn. 'Ik denk dat het bijna onmogelijk is dat hij zal vertrekken, maar met clubs als Manchester City en Paris Saint-Germain zou het in de toekomst wel kunnen gebeuren', zegt Braida in gesprek met de Spaanse zender Esport 3. 'Er gebeuren soms de meest vreemde dingen en die clubs hebben gewoon ontzettend veel geld te besteden.'

Maradona en Pelé
'Maar laat ik duidelijk zijn dat Barcelona Messi niet wil verkopen. Messi is een fenomeen en hoort in het rijtje met Diego Maradona en Pelé thuis', aldus Braida. Messi heeft nog een contract tot medio 2018. De kleine Argentijn liet in het verleden weten zijn loopbaan graag te beëindigen in Camp Nou, al sluit hij een avontuur in zijn geboorteland ook niet uit.

En dat Messi nog steeds van onschatbare waarde is voor Barça is overduidelijk. Zondag nam de 27-jarige aanvaller drie van de zes treffers voor zijn rekening tegen Rayo Vallecano (6-1). Door zijn drie goals tegen Vallecano schroefde Messi zijn productie in Camp Nou op naar 221 doelpunten in 222 officiële wedstrijden. Dit seizoen staat de teller alweer op 26 goals in negentien thuisoptredens.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.