Man van de Wedstrijd: Nolito betaalt vertrouwen terug

Reacties

Na ieder EK-duel wijst VI een Man van de Wedstrijd aan. Bij het duel Spanje - Turkije (3-0) was dat aanvaller Nolito.

Man van de Wedstrijd: Nolito betaalt vertrouwen terug

Als Andrés Iniesta speelt, is hij een zekerheid om uit te groeien tot belangrijkste man van het veld. Ook vanavond was de kleine architect de bepalende spelmaker van de Spaanse ploeg. Toch lieten ook andere spelers zich nadrukkelijk gelden, zoals Nolito die de belangrijke aanzet gaf voor de eenvoudige 3-0 zege.

Met een compact 4-1-4-1-systeem trad Turkije vol teamdiscipline aan. In het eerste half uur was daardoor geduld het sleutelwoord bij Spanje, om een gaatje te vinden in de Turkse verdediging. Creativiteit was een vereiste, en met die eigenschap wist Nolito zich te onderscheiden. In een paar minuten tijd stelde hij eerst met een puntgave voorzet Álvaro Morata in staat om raak te koppen, waarna de aanvaller van Celta de Vigo zelf alert reageerde en de tweede Spaanse treffer maakte.

Voor zowel Morata als Nolito werd het zodoende een wedstrijd waarin ze zichzelf konden onderscheiden. Na de 1-0 zege op Tsjechië in het eerste duel ging het voornamelijk over de gebrekkige stootkracht in de aanvalslinie. Vicente del Bosque houdt vast aan zijn raamwerk, met vrijwel dezelfde spelers als in de afgelopen jaren. Alleen Morata en Nolito werden in het basiselftal als veldspelers ingepast.

Nolito betaalde het vertrouwen vandaag terug met sterk spel. Samen met linksback Jordi Alba zorgde hij continu voor dreiging vanaf de linkerflank, waarbij Nolito met zijn individuele actie en een goede voorzet  veelvuldig werd gezocht. Het is een belangrijk teken voor de speler, die vanavond pas zijn tiende interland voor Spanje speelde, terwijl de buitenspeler over enkele maanden al dertig jaar wordt. Waar Morata met 23 jaar als succesfactor voor de lange termijn wordt gezien, is Nolito er alles aangelegen om de komende weken direct als international genadeloos toe te slaan. Met zijn sterke spel tegen Turkije als nieuwe graadmeter.

Statistieken Nolito
Goals 1
Assists 1
Gecreëerde kansen 5
Schoten 5
Schoten op doel 1
Aantal dribbels 10
succespercentage dribbels 10%
Balveroveringen 10
Balverlies 29
Aantal passes 72
Succespercentage passes 83,3 %
Duels 19
Gewonnen duels 6
DE CIJFERS
Spanje Turkije
David De Gea 7 Volkan Babacan 5,5
Juanfran 7 Gökhan Gönül 5,5
Sergio Ramos 8 Mehmet Topal 4,5
Gerard Piqué 7 Hakan Balta 5
Jordi Alba 7,5 Caner Erkin 5,5
81. César Azpilicueta - Ozan Tufan 5,5
Sergio Busquets 7,5 Selçuk Inan 6
Cesc Fabregas 7 70. Yunus Malli -
71. Koke - Oguzhan Özyakup 5
Andrés Iniesta 8 62. Olcay Sahan -
David Silva 7,5 Hakan Çalhanoglu 5
64. Bruno Soriano - 46. Nuri Sahin 5,5
Álvaro Morata 7,5 Arda Turan 4,5
Nolito 8 Burak Yilmaz 5,5
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.