Man Utd verliest twee erg dure punten in spektakelstuk

Manchester United heeft in Engeland twee zeer dure punten laten liggen in de titelrace. Op Old Trafford eindigde een krankzinnig duel met Everton in een 4-4 gelijkspel.

Wayne Rooney leek met twee treffers de gevierde man te gaan worden, maar zag hoe zijn vroegere werkgever Everton in de laatste tien minuten een 4-2 achterstand omboog in een gelijke stand. Rooney is inmiddels Premier League-topschutter Robin van Persie wel genaderd tot één treffer: 26 om 27.

De opleving in de laatste minuten kwam tot stand door Nikica Jelavic en Steven Pienaar. Eerstgenoemde plaatste op knappe wijze een bal in de korte hoek, waarna de voormalige Ajacied het eindstation was van een schitterende aanval. Het fraaie voorbereidende werk was van Marouane Fellaini. In de slotminuten bleef het bij 4-4, ondanks verwoede pogingen van Manchester United.

Na ruim een half uur ontbrandde het duel op Old Trafford. Jelavic kopte met een knappe boogbal raak. Lang konden de bezoekers niet genieten van die voorsprong. Op aangeven van Nani tekende Rooney, eveneens met een kopbal, voor de gelijkmaker.

In de tweede helft ging het spektakel verder. Met een schitterend afstandsschot zette Danny Welbeck zijn ploeg weer op voorsprong, waarna Nani de marge naar 3-1 tilde. Net op het moment dat de zege binnen leek, zorgde Fellaini met een knappe volley voor 3-2. Rooney vergrootte de voorsprong vervolgens weer door de bal binnen te schuiven na een fraaie combinatie met Welbeck.

Op dat moment leek de ontsnapping van Everton, waar John Heitinga de hele wedstrijd speelde, er niet meer in te zitten. Maar door de late goals van Jelavic en Pienaar kwam er alsnog puntenverlies voor de ploeg van trainer Sir Alex Ferguson.

Manchester City kan later vandaag het gat met United weer terugbrengen tot drie punten. Een bloedstollende ontknoping in de Engelse titelrace lonkt, aangezien volgende week de Manchester-derby op het programma staat. Maandag, op Koninginnedag, gaat het keurkorps van Ferguson op bezoek bij Manchester City. Ook het doelsaldo van The Citizens is nog eens beter. Bij een zege van City is tegenstander Wolverhampton Wanderers vanmiddag overigens officieel gedegradeerd. Foto: VI Images