Man Utd ontsnapt dankzij Van Persie, City profiteert

Manchester United heeft zich verkeken op West Ham United en zag achtervolger Manchester City met moeite iets afsnoepen van de grote achterstand.

West Ham United – Manchester United 2-2Getuige de 2-0 zege op Stoke City leek Manchester United zich te hebben hersteld van de nederlagen tegen City en Chelsea (FA Cup). Maar de ploeg van manager Alex Ferguson kon drie dagen na het succes in het Britannia Stadium puntenverlies niet voorkomen.

Robin van Persie voorkwam in de 77ste minuut zelfs een nederlaag op Upton Park. De Oranje-international tekende voor de gelijkmaker nadat de bal na een schot van Shinji Kagawa via beide palen voor zijn voeten was gekomen.

De Japanner speelde ook een hoofdrol bij de eerste gelijkmaker van United, waarvan Van Persie aan de basis stond. De aanvaller zette na een half uur de aanval vanaf de linkerkant op, waarna Kagawa met een fraaie beweging de West Ham United-defensie in de luren legde en Antonio Valencia de niet te missen kans bood op de 1-1.

Het resultaat was voor beide ploegen een teleurstelling. Manchester United moet vrezen dat het puntenrecord van Chelsea van 2004/05 te hoog gegrepen is, terwijl West Ham ondanks goals van Ricardo Vaz Te en Mohamed Diamé genoegen moest nemen met een punt. The Hammers hadden een zege goed kunnen gebruiken om het degradatiespook definitief te verjagen.

Manchester City – Wigan Athletic 1-0Manchester City profiteerde van de uitglijder en mag zodoende nog enige hoop koesteren op titelprolongatie. De achterstand op United is met nog vijf duels voor de boeg teruggebracht tot dertien punten. Maar gemakkelijk kwam de overwinning van The Citizens niet tot stand.

Wigan Athletic, dat verwikkeld is in de strijd tegen degradatie, had voor rust zelfs de beste kans in het Etihad Stadium. City-doelman Joe Hart voorkwam met een knappe redding dat de poging van Franco Di Santo leidde tot een verrassende voorsprong.

Een punt was The Latics, waar Ronnie Stam negentig minuten op de bank bleef, zelfs niet gegund. In de 83ste minuut besliste Carlos Tévez de wedstrijd in het voordeel van Manchester City na Paul Scharner en Jordi Gomez te hebben gepasseerd.

Alle gebruikte foto's op VI.nl zijn afkomstig van VI Images.