Man Utd nieuwe uitdaging voor Stam na heroïsche zege

Het Reading van manager Jaap Stam zette 2017 maandag in met een heroïsche 2-3 overwinning bij Bristol City in het Championship. Vier minuten voor tijd keken de bezoekers nog tegen een 2-1 achterstand aan.

Het was Yann Kermorgant die met goals in de 86ste en in de 92ste minuut voor de totale ommekeer zorgde.

'Ik ben heel erg trots op mijn spelers. De spirit is ongelooflijk, we bleven maar gaan', meldde Stam na afloop op de website van Reading. 'We hebben momenteel het vertrouwen dat we tegen iedereen een positief resultaat kunnen behalen. De spelers verdienen een compliment omdat ze vast bleven houden aan ons plan. Heel vaak zie je dat teams ongeduldig worden als ze op achterstand komen.'

Stam, die Joey van den Berg en Roy Beerens inzette tegen Bristol City, is blij dat het positiespel effect sorteerde. 'Je hoort mensen weleens zeggen dat alleen balbezit niet voldoende is. Maar als je snel combineert en op de juiste momenten diep gaat, raakt de tegenstander vermoeid. Dan krijg je kansen en maak je, als je het goed doet, uiteindelijk vanzelf doelpunten.'

Reading bezet op ruim de helft van de competitie de derde plaats in het Championship. Aan het einde van de rit leidt deze plaats tot deelname aan de play-offs om promotie. De toptwee promoveert rechtstreeks naar de Premier League. De achterstand op nummer twee Newcastle United bedraagt maar drie verliespunten.

De volgende wedstrijd van Reading is een pikante voor Stam: zaterdag wacht Manchester United, de club die hij als speler diende, in de derde ronde van de strijd om de FA Cup. De aftrap op Old Trafford is om 13.30 uur.