'Man Utd belt naar Newcastle en zet vol in op revolutionair transferbrein'

Reacties

Manchester United heeft grote plannen, nu de entree van INEOS en Sir Jim Ratcliffe een feit is. De club heeft direct de pijlen gericht op een nieuwe technisch directeur, die bij Newcastle United weggehaald moet worden.

'Man Utd belt naar Newcastle en zet vol in op revolutionair transferbrein'
© Pro Shots

Dan Ashworth is volgens The Telegraph en The Athletic de absolute droomkandidaat om op Old Trafford het technische beleid te gaan bepalen. Ashworth is momenteel in die rol actief op St. James’ Park. De beleidsmaker is pas twee jaar actief bij Newcastle, maar staat volgens de media open voor de stap naar Old Trafford.

In Engeland is Ashworth een namen die veel respect geniet. De technisch directeur wordt gezien als de grondlegger van het huidige succes van Brighton & Hove Albion, waar hij voor zijn periode in Newcastle drie jaar actief was. Ashworth zou verantwoordelijk zijn geweest voor de revolutionaire ontwikkeling van The Seagulls, die inmiddels bekend staan vanwege het spectaculaire voetbal.

Ratcliffe ziet in Ashworth de man die het transferbeleid in Manchester moet gaan bepalen. Daarvoor zou zijn datagestuurde aanpak ingezet worden, zoals in Brighton & Hove en Newcastle. Dat zou een rigoureuze verandering in het beleid van Manchester United zijn, omdat de transfers nu de verantwoordelijkheid zijn van de manager. Dat is nu Erik ten Hag, maar als het aan INEOS ligt, wordt die klus snel uit zijn takenpakket geschrapt.

Een officiële benadering van United moet nog volgen, maar Ashworth lijkt er al over uit. Daardoor moet Newcastle, dat de afgelopen seizoenen een opmars in de Premier League bewerkstelligde, naar alle waarschijnlijkheid op zoek naar een nieuwe TD.

In Brighton & Hove haalde Ashworth de ene na de andere voltreffer. Zo was hij het brein achter de transfers van onder meer Moises Caïcedo, Kaoro MItoma, Marc Cucurella en ook Jan Paul van Hecke.

Premier League

Stand Premier League 2023/2024

Engeland

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
3
Liverpool
36
23
9
4
81-38
+43
78
4
Aston Villa
36
20
7
9
73-53
+20
67
5
Tottenham Hotspur
35
18
6
11
69-58
+11
60
6
Newcastle United
35
17
5
13
78-56
+22
56
7
Chelsea
35
15
9
11
70-59
+11
54
* Actueel tot en met 7 mei 2024
Bekijk hier al onze video's
Meer Premier League
Meer over Premier League
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.