Man United voor het eerst sinds 2002 niet in een finale

Manager Sir Alex Ferguson won met Manchester United alles wat er te winnen valt, maar de landstitel is dit seizoen de enige prijs die hij kan pakken. Voor het eerst sinds 2002 slaagden The Red Devils er niet in om zich voor een finale te plaatsen.

Man United voor het eerst sinds 2002 niet in een finale

Liefst negen jaargangen op rij stond Man Utd in de eindstrijd van de toernooien om de FA Cup, League Cup of de Champions League. De reeks begon in het seizoen 2002/03 toen de ploeg van Ferguson in het Millennium Stadium de League Cup-finale met 2-0 verloor van Liverpool.

De jaren die daarop volgden bereikte de negentienvoudig landskampioen nog drie keer de eindstrijd van het toernooi om de League Cup, ook was het twee keer finalist in de Champions League en speelde het in FA Cup-toernooi drie keer om de belangrijkste beker van Engeland.

Donderdag ging Man Utd met 2-1 onderuit bij Athletic de Bilbao dat vorige week in Manchester al met dezelfde cijfers had gewonnen. Een ronde eerder in de Europa League was ook Ajax met 2-1 te sterk op Old Trafford, waardoor Ferguson en zijn mannen drie keer op rij verloren in Europees verband.

Dat is echter geen unicum, want dat overkwam de recordkampioen van Engeland één keer eerder. In het seizoen 2004/05 verloor Man Utd in de Champions League zijn laatste groepsduel met Fenerbahçe (3-0) en ging het in de achtste finale van datzelfde toernooi twee keer met 1-0 onderuit tegen AC Milan. Foto: VI Images

Bekijk hier al onze video's