Man United slaat gat van tien punten met Arsenal

Manchester United heeft in de Premier League geen fout gemaakt. De koploper won simpel van Fulham. Chelsea en Tottenham Hotspur morsten evenmin punten.

Manchester United-Fulham 2-0Behoudens de eerste tien minuten van de wedstrijd, waarin Moussa Dembélé en Bobby Zamora voor dreiging zorgden, had de thuisploeg niet veel te duchten van de Londenaren. Na de vroege treffer van Dimitar Berbatov - de Bulgaar rondde af naar fraai voorbereidend werk van Nani - was al duidelijk dat Fulham met een nederlaag huiswaarts zou gaan keren. Aan het doelpunt, de 22ste van Berbatov dit seizoen, hing overigens wel een luchtje van buitenspel.

Man United, waarbij Edwin van der Sar rust kreeg en Wayne Rooney door een schorsing ontbrak, speelde degelijk en gaf weinig tot niets weg. Na een half uur spelen zorgde Luis Antonio Valencia voor 2-0. Opnieuw stond Nani, met een fantastische solo, aan de basis van het doelpunt. De Portugees omspeelde doelman Mark Schwarzer en legde goed terug, waarna het afronden voor Valencia een koud kunstje was.

In de tweede helft waren The Cottagers niet bij machte een vuist te maken, al zorgde Eidur Gudjohnsen, ingevallen voor de tegenvallende Dembélé, met een geplaatst schot van afstand nog voor een beetje gevaar. De ploeg van manager Sir Alex Ferguson speelde het duel gedecideerd uit en gaat nu met 69 punten uit 32 duels soeverein aan kop in Engeland. Arsenal volgt op liefst tien punten, maar speelt zondag nog 'uit' tegen Blackpool en heeft daarnaast nog een duel tegoed.

Chelsea-Wigan Athletic 1-0The Blues waren op eigen veld oppermachtig tegen hekkensluiter Wigan. Het ontbrak de ploeg echter lange tijd aan de nodige scherpte bij het afronden. Zo liet Ramires de bal na een mislukt schot van Frank Lampard onhandig van zijn schoen springen, miste de volley van Didier Drogba scherpte en was de poging van Florent Malouda te zacht om doelman Ali Al Habsi te verontrusten. En dat allemaal in het eerste kwartier.

Daarna ebde de grootste aanvalsdrang weg bij de ploeg van trainer Carlo Ancelotti, die miljoenenaankoop Fernando Torres op de bank hield ten faveure van Nicolas Anelka. Hoewel Malouda nog een aantal dotten van kansen kreeg, werd er voor rust niet gescoord.

In de tweede helft was hetzelfde spelbeeld te zien. De thuisploeg drong wel aan, maar het duurde tot de 65ste minuut voordat de bevrijdende openingstreffer viel: de ingevallen Torres hinderde doelman Al Habsi dusdanig, dat Malouda uit de kluts raak kon schieten: 1-0.

Daar bleef het bij op Stamford Bridge. De invalbeurt voor Alex - de voormalig PSV'er kwam een kwartier voor tijd binnen de lijnen - is nog een vermelding waard. Voor de Braziliaanse verdediger was het zijn eerste seizoensoptreden. Chelsea passeert door de winst Manchester City en komt terecht op plaats drie, met 58 punten uit 31 duels.

Tottenham Hotspur-Stoke City 3-2De ruim dertigduizend toeschouwers kregen op White Hart Lane een spetterende eerste helft voorgeschoteld. Aanvankelijk leken The Spurs een gemakkelijke middag tegemoet te gaan. Na een goed kwartier spelen stond het namelijk al 2-0. Eerst kopte Peter Crouch raak op aangeven van Roman Pavlyuchenko en enkele minuten later was de Rus opnieuw aangever bij het knappe doelpunt van Luka Modric.

Echter, halverwege de eerste helft zorgde Matthew Etherington voor de aansluitingstreffer en nadat Crouch met zijn tweede doelpunt (kopbal) de marge weer op twee had gebracht, gaf Kenwyne Jones de bezoekers opnieuw hoop. Zo bleef het spel op en neer golven, overigens tot afgrijzen van Spurs-manager Harry Redknapp.

In de tweede helft viel er een stuk minder te genieten. Gescoord werd er niet meer, zodat Tottenham Hotspur aan het langste eind trok. Rafael van der Vaart speelde overigens de volle negentig minuten. De Noord-Londenaren komen op een totaal van 53 punten uit 31 gespeelde duels en blijven staan op plaats vijf in de Premier League.

Overige duelsSunderland-West Bromwich Albion 2-3Bolton Wanderers-West Ham United 3-0Blackburn Rovers-Birmingham City 1-1 Foto: VI Images