Man in vorm Havertz krijgt lof van Arteta en dient 'haters' van repliek

Reacties

Kai Havertz was zaterdagavond weer de grote man bij Arsenal in het uitduel met Brighton & Hove Albion en werd na afloop geprezen door manager Mikel Arteta. De Duitse uitblinker sprak zich uit over critici die hem eerder aanpakten.

Man in vorm Havertz krijgt lof van Arteta en dient 'haters' van repliek
Brighton & Hove Albion
Brighton & Hove Albion
0 - 3
Arsenal
Arsenal

Havertz maakte tegen Brighton zijn negende competitiedoelpunt van het seizoen en was nooit zo eerder zo productief in de Premier League. In zijn voorgaande drie seizoenen bij Chelsea kwam de international van Duitsland tot vier, acht en zeven treffers. Havertz, inmiddels spelend als centrumspits, was sinds zijn transfer naar Arsenal ook goed voor vijf assists.

Met vijf doelpunten en vier assists in de laatste zeven competitiewedstrijden is Havertz de man in vorm bij The Gunners, die mede dankzij hem aan kop staan in de Premier League. De Londenaren hebben net als Liverpool 71 punten. Manchester City volgt de twee rivalen op een punt.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Arteta beseft dat Havertz op dit moment goud waard is voor Arsenal in de jacht op de eerste titel sinds 2004. 'Kai was weer geweldig tegen Brighton. Zijn prestaties van dit seizoen zijn fantastisch en niemand is in de afgelopen periode zo productief geweest als hij', zei de Spanjaard tegen Sky Sports. 'Maar ik kijk ook naar zijn werkethiek. Kai is een speler die zeventig meter terug sprint als dat nodig is. Vanwege zijn toewijding houden we van hem.'

Havertz richtte zich na de wedstrijd tot critici. 'Haters hun ongelijk aantonen, hoort ook bij het voetbal. Uiteindelijk zijn er altijd mensen die je mogen of die iets naars over je zeggen', zei de Duitser tegenover Britse media. 'Ik heb dat geaccepteerd omdat je niet iedereen in de wereld gelukkig kunt maken. Ik wil vooral samen met de mensen die belangrijk voor mij zijn gelukkig worden.'

Premier League

Stand Premier League 2023/2024

Engeland

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
Arsenal
36
26
5
5
88-28
+60
83
2
Manchester City
35
25
7
3
87-33
+54
82
3
Liverpool
36
23
9
4
81-38
+43
78
4
Aston Villa
36
20
7
9
73-53
+20
67
5
Tottenham Hotspur
35
18
6
11
69-58
+11
60
* Actueel tot en met 7 mei 2024
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.