Man City lijdt puntenverlies, Suarez scoort bij debuut

Luis Suarez had slechts zestien minuten nodig om zijn eerste doelpunt in dienst van Liverpool te maken. Manchester City liet zich verrassen door Birmingham City en speelde gelijk.

Birmingham City - Manchester City 2-2Er leek voor Manchester City geen vuiltje aan de lucht toen het na vier minuten al op voorsprong kwam in St Andrew's. Carlos Tévez vond de verre hoek op aangeven van David Silva. Maar in de 23ste minuut kwam Birmingham City op gelijke hoogte. Nikola Zigic tekende uit een vrije trap van David Bentley voor de gelijkmaker. Vier minuten voor rust namen de bezoekers opnieuw de leiding.

Aleksandar Kolarov krulde van grote afstand een vrije trap schitterend binnen, maar drie punten leverde deze treffer niet op. Een overtreding van Patrick Vieira - die halverwege de licht geblesseerde Nigel de Jong verving - op Kevin Phillips leverde een strafschop op, die door Craig Gardner werd benut en een gelijkspel opleverde voor Birmingham City en Manchester City.

Blackburn Rovers - Tottenham Hotspur 0-1Rafael van der Vaart was opnieuw erg belangrijk voor Tottenham Hotspurs. De middenvelder speelde vanaf rechts en stond in de vierde minuut aan de basis van de enige treffer van de wedstrijd. Zijn voorzet werd door Peter Crouch knap binnengekopt.

The Spurs kregen daarna via Jermain Defoe en Aaron Lennon nog enkele goede kansen op meer, maar aan de andere kant mocht het ook Heurelho Gomes danken. De voormalig PSV-doelman redde een aantal keer knap op inzetten van Blackburn Rovers, waardoor de ploeg van manager Harry Redknapp drie punten mee kon terugnemen naar Londen.

Liverpool - Stoke City 2-0In de eerste wedstrijd zonder Fernando Torres maar mét Luis Suarez, die voor 25 miljoen euro werd overgenomen van Ajax, wist Liverpool drie punten te pakken. Toch ging het zeer moeizaam in eigen huis tegen Stoke City. Voor rust wist de ploeg van manager Kenny Dalglish maar weinig kansen te creëren, maar vroeg in de tweede helft kwam de thuisclub dan toch op voorsprong.

Uit de kluts zette Raúl Meireles de 1-0 op het bord. Lang bleef het daarbij, maar toen was het de beurt aan Suarez. De aanvaller kwam in de 63ste minuut in het veld voor Fabio Aurélio en zestien minuten later bepaalde hij de eindstand op 2-0. Op aangeven van Dirk Kuijt verscheen hij alleen voor doelman Asmir Begovic, die hij omspeelde en waarna hij via Andy Wilkinson binnenschoot.

Overige uitslagenFulham - Newcastle United 1-0Bolton Wanderers - Wolverhampton Wanderers 1-0Blackpool - West Ham United 1-3 Foto: VI Images