Mali ziet Ivoorkust laat langszij komen

Ivoorkust is ontsnapt aan een pijnlijke nederlaag in de jacht op de Afrika Cup. Pas in de slotfase glipte Mali de zege door de vingers (1-1).

Ivoorkust-bondscoach Herve Renard had twee wijzigingen in de aanval doorgevoerd in vergelijking met het gelijkspel tegen Guinee (1-1), waarmee de strijd om de Afrika Cup was begonnen. Naast de geschorste Gervinho kwam Salomon Kalou niet aan de aftrap.

Pas in de slotfase maakte de voormalige Feyenoorder zijn entree als vervanger van Wilfried Bony, op het moment dat ook ADO-verdediger Wilfried Kanon het veld verliet. De nood was hoog voor De Olifanten. Vanaf de zevende minuut – Bakary Sako bracht de underdog Mali op voorsprong – probeerde Ivoorkust een nieuwe teleurstelling te voorkomen.

Die pogingen waren lang vergeefs. Het spel was een titelkandidaat onwaardig getuige ook het magere aantal pogingen op het doel (2), maar het leidde vier minuten voor het laatste fluitsignaal wel tot de gelijkmaker. Max Gradel tekende op aangeven van de sterke rechtsback Serge Aurier voor de bevrijdende 1-1.

Door het resultaat ligt nog alles open in Groep D, waarin ook de eerste twee duels in een 1-1 gelijkspel eindigden. Guinee en Kameroen komen later zaterdag in actie.