Málaga slaat enorme flater: contract Okazaki na 34 dagen weer verscheurd

Reacties

Shinji Okazaki tekende iets meer dan een maand geleden transfervrij bij Málaga, maar is - zonder ook maar een minuut in actie te komen - 34 dagen later alweer vertrokken. De reden daarvoor is een wel héél bijzondere.

Málaga slaat enorme flater: contract Okazaki na 34 dagen weer verscheurd

Okazaki zal voor altijd herinnerd worden als een van de spelers die in het seizoen 2015/16 een voetbalsprookje schreef, door met Leicester City de Premier League-titel te veroveren. Vorig seizoen kwam hij namens The Foxes nog wel in 21 competitieduels in actie, maar daarvan speelde hij er slechts één als basisklant. En dus was het voor de inmiddels 33-jarige Japanner na vier jaar tijd om zijn heil elders te zoeken.

Málaga bood daarop uitkomst. Nadat het Leicester-contract van Okazaki afliep, schakelde de Spaanse ploeg snel: de aanvaller werd transfervrij vastgelegd. De nummer drie van het vorige seizoen in de Segunda División (het tweede niveau van Spanje) presenteerde hem vol trots, Okazaki deed ook al mee in een aantal oefenwedstrijden, maar nu is zijn contract ontbonden en moet hij dus wederom transfervrij op zoek naar een nieuwe club.

De reden daarvan tekent de bestuurlijke chaos bij Málaga, aangezien de inschrijving van Okazaki niet kon worden afgerond. Het salaris dat club en speler overeenkwamen, past namelijk helemaal niet binnen het salarishuis van de club. In de afgelopen transferwindow heeft Málaga vervolgens nog geprobeerd om financiële ruimte vrij te maken, maar daar slaagde de club niet in. Er was dus geen andere optie dan het contract van Okazaki te verscheuren. De Japanner lijkt overigens op weg naar Huesca, eveneens actief in de Segunda División.

Overigens was er vanaf het begin al onrust rondom Okazaki: clubeigenaar Abdullah Bin Nasser Al-Thani deed er een week over om de transfer goed te keuren, waarvoor de speler vanuit de club officiële excuses kreeg. Op social media heeft de aanvaller - opmerkelijk genoeg - bijzonder liefdevol afscheid genomen van de Spaanse club. 'Via deze weg wil ik vaarwel zeggen en mijn ploeggenoten en de staf alle succes wensen', zo schrijft hij. 'Zij hebben ervoor gezorgd dat ik me thuis heb gevoeld. Ik heb nergens spijt van, ik zal mijn tijd hier nooit vergeten. Als ik ooit weer eens de kans krijg om voor Málaga te spelen, dan twijfel ik geen moment.'

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.