Málaga neemt tegen Sevilla afstand van uitsyndroom

Málaga heeft zijn status als beste ploeg van Andalusië in de streekderby tegen Sevilla kracht bijgezet: 0-2. De ploeg van trainer Manuel Pellegrini nam in de tweede helft afstand dankzij goals van Martín Demichelis en Eliseu en maakte zo een eind aan een reeks van vijf uitwedstrijden zonder zege.

Nadat de eerste helft geen goals had opgeleverd, nam Málaga vier minuten na rust een voorschot op de eerste uitzege in de competitie sinds 1 september. Demichelis (rechts op de foto) kopte een corner van Joaquín met een boog in de verre hoek achter Sevilla-doelman Diego López.

Sevilla probeerde daarna de gelijkmaker te forceren, maar kreeg het deksel op de neus bij een uitbraak van Málaga. Federico Fazio zag geen andere optie dan de doorgebroken Joaquín te vloeren. Een rode kaart en een strafschop waren het gevolg. Eliseu faalde vervolgens niet vanaf elf meter.

In de slotfase kon Sevilla, waar Hedwiges Maduro opnieuw ontbrak, met tien man weinig meer uitrichten. Málaga houdt zodoende de vierde plaats in bezit op vier punten van nummer drie Real Madrid, dat zondag nog in actie komt. Sevilla staat na de derde nederlaag in vier duels twaalfde met negentien punten. Overigens kan stadgenoot Real Betis Málaga maandag nog achterhalen met een zege bij Celta de Vigo.

Overige uitslagenGranada - Real Sociedad 0-0

Alle gebruikte foto's op VI.nl zijn afkomstig van VI Images.