Makkelie: 'Overtreding Manu was donkerrood'

Reacties

Elvis Manu had voortijdig van het veld gestuurd moeten worden met een rode kaart. Dat zegt scheidsrechter Danny Makkelie na afloop van het duel tussen ADO Den Haag en Feyenoord (1-0 zege Feyenoord).

Makkelie: 'Overtreding Manu was donkerrood'

Feyenoord-aanvaller Manu raakte Gianni Zuiverloon vol op zijn enkel. Manu kwam weg met geel, terwijl de voormalige verdediger van Feyenoord van geluk mocht spreken dat hij niet zwaar geblesseerd raakte.

'Een schandalige overtreding als je de beelden terugziet', aldus Makkelie tegenover FOX Sports. 'Dit is donkerrood. Ik heb de overtreding niet waargenomen, maar in samenspraak met mijn team hebben we een gele kaart gegeven. Achteraf een foute beslissing.'

Daarentegen staat hij wel achter de gele kaarten van ADO-aanvaller Mitchell Schet. 'Geen zware overtredingen, maar zoals wij het noemen een veelbelovende aanval onderbreken', aldus Makkelie, die in Den Haag een kaartenrecord vestigde.

Makkelie deelde liefst dertien gele kaarten uit, een nieuw record in de eredivisie. Het vorige record stond op elf gele kaarten. 'Er gebeurde een hoop aan beide kanten', zegt de leidsman. 'Het was een ruwe wedstrijd met domme overtredingen, dus dan lopen de kaarten snel op.'

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.