Mainz-spits Schahin moet aanval Roda JC versterken

Reacties

Roda JC Kerkrade is dicht bij het aantrekken van Dani Schahin. Bronnen binnen de Limburgse club bevestigen aan Voetbal International dat de transfer van de 26-jarige spits van FSV Mainz 05 is afgerond.

Mainz-spits Schahin moet aanval Roda JC versterken

Roda-trainer Yannis Anastasiou wil de selectie van aanvallende impulsen voorzien om komend seizoen aantrekkelijker voor de dag te komen dan onder zijn voorganger Darije Kalezic het geval was. Schahin moet in die behoefte gaan voorzien. De in Oekraïne geboren voormalig jeugdinternational van Duitsland scoorde afgelopen seizoen als huurling slechts vijf keer voor FSV Frankfurt in de Tweede Bundesliga, maar Roda ziet potentie.

Mainz telde in 2013 nog anderhalf miljoen euro neer voor Schahin nadat hij in het seizoen ervoor acht Bundesliga-goals had gemaakt voor Fortuna Düsseldorf. De bij Energie Cottbus en Hamburger SV opgeleide spits kwam door een liesbreuk echter nauwelijks aan spelen toe in zijn eerste jaar onder trainer Thomas Tuchel. Mainz verhuurde hem aan SC Freiburg en afgelopen seizoen dus FSV Frankfurt.

De kopsterke Schahin is niet de enige aanvaller op wie Roda zijn pijlen had gericht. Ook de bij Ludogorets Razgrad op een zijspoor belande Jody Lukoki en de na een verhuurperiode bij Düsseldorf teruggekeerde Mike van Duinen waren in beeld. Onlangs kwam Mikhail Rosheuvel al over van het gedegradeerde Cambuur. Daartegenover staat het vertrek van Rydell Poepon en Kristoffer Peterson, die werd gehuurd van FC Utrecht. Tomi Juric heeft een nieuwe aanbieding op zak.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.