Mahi: 'FC Groningen mag mijn eindstation niet zijn'

Reacties

Mimoun Mahi heeft zijn speelsheid naar de achtergrond gebracht en bij FC Groningen geleerd meer arbeid te verrichten. Met als doel een internationale doorbraak.

Mahi: 'FC Groningen mag mijn eindstation niet zijn'

Mahi heeft lering getrokken uit de kritiek die trainer Erwin van de Looi bij FC Groningen op hem had. Het woord rendement speelde daarbij de boventoon. 'Vorig seizoen had ik op een gegeven moment een statistiek van 33 schoten op het doel, maar nul goals. Dat gegeven en de woorden van de trainer hebben me wel aan het denken gezet', zegt de 21-jarige aanvaller in Voetbal International.

'Nu mijn ogen zijn geopend, hoef ik iemand geen kap of panna meer te geven. De nieuwe Mimoun schiet de bal direct in het netje. Ik heb niet voor niets vijf keer gescoord in tien wedstrijden. En als het aan mij ligt, komen er nog veel meer doelpunten bij. Ik vind dat de supporters veel van me mogen verwachten, ik verwacht ook veel van mezelf.'

Een geslaagde buitenlandse carrière is het uiteindelijke doel van Mahi, die donderdag geblesseerd ontbrak tegen Slovan Liberec. Daartoe heeft hij afscheid genomen van het idee de bal liever in de voeten te hebben dan erachter aan te lopen, zoals dat leeft bij meer Marokkaanse Nederlanders.

'Ik heb dat inmiddels wel afgeleerd, ik lever ontzettend veel arbeid tijdens een wedstrijd. Omdat FC Groningen niet mijn eindstation mag zijn. Als het dat wel is, dan doe ik iets niet goed. Ik wil beter worden en heb natuurlijk ambities. Ik weet door de ervaringen van anderen inmiddels wat ik daarvoor wél en niet moet doen. Laat mij dan die Marokkaanse Nederlander zijn die wél slaagt in het buitenland.'

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.