Maher trekt andere conclusie: 'We waren de baas'

Hoewel zelfs bondscoach Adrie Koster erkende dat Jong Oranje donderdag niet opgewassen was tegen Jong Portugal (0-2), trok Adam Maher een totaal andere conclusie. 'We hebben een goede wedstrijd gespeeld', verkondigde de middenvelder.

'We kwamen tekort', en 'het talent kwam er niet uit', sprak Koster na de nederlaag in de play-off op weg naar het EK duidelijke woorden. Maher zag dat anders. 'We waren de baas op het veld', legde hij uit aan de NOS. 'In de eerste helft hebben we genoeg kansen gehad om een doelpunt te maken. We waren de bovenliggende partij.'

'Dat we vlak voor rust een tegendoelpunt kregen was een dreun, helemaal als je kijkt naar het goede voetbal dat we speelden', ging de PSV'er verder. De instelling van enkele internationals werd in twijfel getrokken, maar volgens Mahers is dat onterecht. 'We hadden een goede instelling. We wisten wat er op het spel stond en wat er nog op het spel staat.'

Maher ziet kwalificatie voor het EK namelijk nog niet als kansloze missie. 'Het boek is nog niet dicht. Alles kan nog gebeuren', blikte hij vooruit naar de return in Portugal van dinsdag.