Maher is sterker: 'Ik weet welke fouten ik heb gemaakt'

Reacties

Adam Maher voelt zich eindelijk klaar voor zijn doorbraak in het shirt van PSV. Zijn tegenvallende debuutseizoen in Eindhoven heeft de middenvelder sterker gemaakt.

Maher is sterker: 'Ik weet welke fouten ik heb gemaakt'

PSV haalde Maher vorig seizoen voor liefst acht miljoen euro weg bij AZ. De verwachtingen waren torenhoog, maar de technicus belandde op de bank en maakte een matige indruk als hij de kans kreeg. Maher kent de oorzaak. 'Vorig jaar heb ik heel weinig vakantie gehad', stelt hij op de clubsite, verwijzend naar zijn deelname aan het EK Onder-21 in Israël en zijn daaropvolgende transfer naar Eindhoven.

'Dit jaar heb ik lekker vakantie gehad en mijn hoofd leeg kunnen maken om dit seizoen te vlammen. Ik voel dat ik genoeg rust heb gehad. Ik wil het vorige seizoen vergeten en laten zien wat ik waard ben', aldus Maher.  

Fouten
Maher denk dat hij een betere speler is geworden door het vorige seizoen, waarin hij tot slechts twintig basisplaatsen in de competitie kwam. 'Het was leerzaam', stelt de vijfvoudige international, die door zijn matige vorm ook zijn WK-droom zag vervliegen. 'Het is alleen maar goed om op jonge leeftijd een minder seizoen mee te maken. Het maakt me sterker. Ik weet welke fouten ik heb gemaakt.'

De spelmaker denkt dat er dit seizoen veel mogelijk is bij PSV, dat zich donderdag ten koste van Sankt Pölten voor de play-offs van de Europa League hoopt te plaatsen. 'Als we als team gaan werken kunnen we heel ver komen. Dan wordt het een topseizoen. Ik hoop daarin een bepalende speler te worden', besluit hij.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.