Maher belangrijk bij Europees succes Osmanlispor

Reacties

Adam Maher heeft donderdag een groot aandeel gehad in de Europese overwintering van Osmanlispor. AA Gent ontsnapte in de slotfase aan uitschakeling, terwijl Shakhtar Donetsk wederom indruk maakte. Garry Mendes Rodrigues was trefzeker voor PAOK, dat na de winterstop terugkeert op het Europese podium.

Maher belangrijk bij Europees succes Osmanlispor

Groep H
Shakhtar Donetsk heeft zich met enorme overmacht geplaatst voor de knock-outfase van de Europa League. De topclub uit Oekraïne won met 2-4 van Sporting Braga en heeft zo de maximale score van achttien punten verzameld uit zes wedstrijden.

De Braziliaanse aanvallende middenvelder Taison was met twee doelpunten goud waard voor Shakhtar Donetsk.
De Braziliaanse aanvallende middenvelder Taison was met twee doelpunten goud waard voor Shakhtar Donetsk.

Voor Braga, dat doelpunten slikte van Sergey Krivtsov (2x) en Taison (2x), leek de nederlaag lange tijd geen gevolgen te hebben. AA Gent slaagde er in Turkije namelijk maar niet in te scoren tegen Konyaspor. De Belgen ontsnapten echter in de laatste minuut aan uitschakeling door een treffer van Kalifa Coulibaly, waardoor zij zich alsnog plaatsten voor de volgende ronde. Braga, waarvoor Nikola Stojiljkovic en Nikola Vukcevic trefzeker waren, is Europees uitgevoetbald.

Eindstand Groep H
Shakhtar Donetsk * 6-18 (+16)
AA Gent * 6-8 (-4)
Sporting Braga 6-6 (-2)
Konyaspor 6-1 (-10)

Groep J
Fiorentina en PAOK Saloniki zijn na de winterstop nog in de Europa League te bewonderen. In Groep J was het spannend omdat ook Qarabag FK zich nog kon plaatsen voor de volgende ronde. De club uit Azerbeidzjan verloor echter met 1-2 van Fiorentina, waardoor PAOK zich middels een zege op Slovan Liberec als nummer twee plaatste. De Grieken wonnen met 2-0 door treffers van de in Nederland opgegroeide Kaapverdiaanse international Garry Mendes Rodrigues en Dimitrios Pelkas. Dat Qarabag de 0-1 van Matias Vecino via Reynaldo nog wegpoetste tegen Fiorentina mocht niet baten. De Italianen stapten met een 1-2 zege van het veld door een treffer van Federico Chiesa in de 76ste minuut.

Eindstand Groep J
Fiorentina * 6-13 (+9)
PAOK Saloniki * 6-10 (+1)
Qarabag FK 6-7 (-5)
Slovan Liberec 6-4 (-5)

Groep L
Adam Maher heeft zich met Osmanlispor verzekerd van overwintering in Europa. In Groep L kon het nog alle kanten op, maar trokken de Turken en Villarreal uiteindelijk aan het langste eind. De van PSV gehuurde Maher, die in de basis startte, had met Osmanlispor ruim voldoende aan een 2-0 zege op FC Zürich. Dzon Delarge was na 73 minuten op aangeven van Maher de gevierde man. Erdal Kilicarslan maakte er in de slotminuut zelfs 2-0 van.

Adam Maher viert feest met zijn ploeggenoten van Osmanlispor.
Adam Maher viert feest met zijn ploeggenoten van Osmanlispor.

Steaua Boekarest knokte zich na een doelpunt van Nicola Sansone nog wel terug tot 1-1 tegen Villarreal via Vlad Achim, maar door een beeldschone lob van Manuel Trigueros werd er toch met 2-1 verloren. Op dat moment speelde Steaua overigens al met tien man na twee gele kaarten voor Gabriel Tamas. Villarreal pakte door de overwinning met negen punten de eerste plaats.

Eindstand Groep L
Osmanlispor * 6-10 (+3)
Villarreal * 6-9 (+1)
FC Zürich 6-6 (-2)
Steaua Boekarest 6-6 (-2)
Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.