Machteloos Fulham niet opgewassen tegen Chelsea

Chelsea heeft de Londense stadsderby van woensdagavond tegen Fulham op overtuigende wijze gewonnen. Op Craven Cottage was de ploeg van manager Martin Jol machteloos tegen het sterrenensemble van Chelsea (0-3).

Fulham kon een half uur stand houden, maar kwam na de schitterende openingstreffer van David Luiz niet meer in de wedstrijd. De Braziliaanse verdediger haalde van grote afstand verwoestend uit en liet daarmee de veertigjarige doelman Mark Schwarzer volkomen kansloos.

De Australische goalie kon slechts toekijken hoe de bal keihard in de bovenhoek verdween. Daarbij bleef het niet voor Fulham. Voor Chelsea verzorgde John Terry, die dit seizoen veelal te kampen had met blessureleed, de overige twee treffers van de wedstrijd.

De aanvoerder was vlak voor rust verantwoordelijk voor de 2-0 van Chelsea, terwijl zijn tweede doelpunt na 71 minuten viel. Daarmee bepaalde de ervaren verdediger direct de eindstand in de zestigste (!) officiële wedstrijd van Chelsea van het seizoen.

Daarmee speelde de Londense club de meeste wedstrijden van alle Europese clubs. En daar blijft het niet bij. De ploeg van manager Rafael Benítez heeft nog zes Premier League-duels voor de boeg, terwijl het ook nog in de race is voor de Europa League.

Door de ruime overwinning op Fulham klimt Chelsea naar de derde plaats in Engeland met 61 punten. Fulham, waar Urby Emanuelson in de basisopstelling startte, bezet na deze speelronde de tiende plaats met veertig punten.

Alle gebruikte foto's op VI.nl zijn afkomstig van VI Images.