Maaskant wijt verpeste rentree aan concentratieverlies

Trainer Robert Maaskant vond dat NAC Breda ruim verloor van PEC Zwolle (4-1) doordat zijn spelers tussen de 63ste en de 71ste minuut de teugels lieten vieren. PEC scoorde in dat tijdsbestek drie keer, nadat NAC in de 57ste minuut nog op gelijke hoogte was gekomen.

Maaskant werd in de winterstop bij NAC aangesteld om degradatie af te wenden, maar zijn rentree tegen PEC werd dus geen succes. 'Ik wist vooraf niet waar we stonden', verklaarde hij tegenover FOX Sports.

'Tot de 62ste minuut zaten we volledig in de wedstrijd, maar daarna maakte PEC in acht minuten drie goals en was de wedstrijd beslist', analyseerde de oefenmeester. 'We hebben de teugels even laten vieren en dat is afgestraft. Wat er na onze gelijkmaker gebeurde was een typisch verlies van concentratie, maar het heeft vooral met de kwaliteit van Zwolle te maken.'

Maaskant zag echter ook aanknopingspunten. 'Ik heb namelijk wél een NAC gezien dat is blijven gaan, al was dat niet voldoende om hier een punt weg te halen. Maar als het 4-1 staat, dan kun je ook opgeven en dan wordt het misschien wel 7-1. Dat hebben we niet gedaan, we zijn blijven werken en dat is een basis om op verder te bouwen.'