Maaskant: 'We kunnen snel revanche nemen op Ajax'

FC Groningen-trainer Robert Maaskant ziet de 2-0 nederlaag van zaterdagavond op bezoek bij Ajax als terecht. Volgens de oefenmeester liet het spel van zijn eigen ploeg het nodige te wensen over.

Maaskant: 'We kunnen snel revanche nemen op Ajax'

'We hebben gewaagd gespeeld en geprobeerd het spel van Ajax te ontregelen. Dat lukte aardig, maar juist in balbezit hebben we te weinig gebracht', analyseerde Maaskant. 'Daarom wordt het uiteindelijk een kansloze nederlaag.'

Helemaal tevreden met de arbitrage was Maaskant niet. 'Maar dit weekend wil ik daar niet al te veel over klagen', doelt hij op het herdenken van de overleden grensrechter Richard Nieuwenhuizen, die in alle stadions middels rouwbanden en een minuut stilte werd herdacht.

'Emotie hoort bij het voetbal, ik ben ook emotioneel', ging hij verder. 'Maar zolang alles binnen de normen en waarden blijft, moet het kunnen. Ik heb ook gewoon gevraagd wie bij de tweede strafschop nou de beslissing nam. Daar heb ik antwoord op gehad.'

Al te lang stilstaan bij de verliespartij in de Amsterdam Arena heeft volgens Maaskant weinig zin. 'We moeten ons gaan richten op de volgende wedstrijd, thuis tegen VVV-Venlo. In die gedachte heb ik ook gewisseld in de tweede helft. Bovendien kunnen we over tien dagen revanche nemen tegen Ajax', besluit hij al doelend op het bekertreffen tussen beide ploegen.

Alle gebruikte foto's op VI.nl zijn afkomstig van VI Images.

Bekijk hier al onze video's