Maaskant met Wisla thuis onderuit tegen Odense BK

Odense BK mag zich na de eerste speelronde in de Europa League verrassend koploper noemen in Groep K. De Denen wonnen uit bij het door Robert Maaskant getrainde Wisla Kraków (1-3).

Andreas Johansson opende tien minuten voor rust de score namens de bezoekers na een uitstekende pass van Chris Sørensen. Maar in de 54ste minuut kwam Wisla op gelijke hoogte. Na een combinatie tussen Maor Melikson en David Biton was het Andraž Kirm die de 1-1 binnenschoot.

Tien minuten voor tijd kwam Odense echter opnieuw een voorsprong. Een vrije trap werd door Tore Reginiussen tot bij Peter Utaka gekopt, die van dichtbij afrondde. In blessuretijd maakte invaller Rasmus Falk er uit een counter zelfs nog 1-3 van in Kraków.

Odense BK heeft als enige ploeg drie punten in Groep K, aangezien de wedstrijd tussen Fulham en FC Twente in Londen in een gelijkspel eindigde (1-1). Wisla is met nul punten hekkensluiter. Foto: VI Images