Maas tot het einde van het seizoen coach Vitesse

Reacties

Rob Maas (46) blijft voorlopig hoofdtrainer van Vitesse. De voormalig assistent van de naar Maccabi Tel Aviv vertrokken Peter Bosz behoudt tot het einde van het seizoen de eindverantwoordelijkheid.

Maas tot het einde van het seizoen coach Vitesse

In de nacht voor het vertrek van Vitesse naar het trainingskamp in Spanje werd bekend dat Bosz vertrok. Maas had daarop tijdens het verblijf in Spanje al de leiding en won in La Manga met 2-1 van Anderlecht.

Maas was sinds 2014 assistent bij Vitesse. Daarvoor werkte de oud-voetballer van FC Eindhoven, RKC Waalwijk, Feyenoord, Arminia Bielefeld (Dui), Hertha BSC (Dui), MSV Duisburg (Dui), Heracles Almelo en opnieuw RKC in diezelfde hoedanigheid in Waalwijk.

Volgens Bosz heeft Vitesse de juiste keuze gemaakt. Hij noemde Maas vorige week in gesprek met VI al de beste kandidaat. 'In mijn ogen zou het behoorlijk stom zijn als ze niet met Rob verder zouden gaan. Let op mijn woorden: dit gaat een heel goede hoofdtrainer worden. Je hebt typische assistenten, dat is Rob niet. Hij heeft andere specifieke kwaliteiten, dat wat je zoekt bij een echte hoofdtrainer. Bovendien kent hij de club de manier van werken en hebben de spelers respect voor hem. Nee, Vitesse hoeft niet verder te zoeken. Ze hebben de nieuwe trainer al in huis.'

Maas, die al eerder kenbaar maakte de ambitie te hebben om hoofdtrainer te worden, bezet met Vitesse momenteel de vijfde plek op maar twee punten van nummer vier Heracles Almelo. De Arnhemmers starten komende zaterdag aan de tweede seizoenshelft met een uitwedstrijd bij SC Cambuur.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.